Honvédelmi Sportközpont

2021.06.04. 15:08

Nem csak a testet, a lelket is edzeni kell

A tervek szerint az iskolakezdésre elkészülhet a Honvédelmi Sportközpont Újfehértón.

Fotó: [email protected] +36305431120

Honvédelmi alapértékek, hazaszeretet és sport – erről szólt a péntek Újfehértón, ahol dr. Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és dr. Hosszú József, Újfehértó polgármestere tekintették meg a hamarosan megépülő Honvédelmi Sportközpont munkálatait.

Az eseményen dr. Hosszú József elmondta, a létesítmény munkálatai jó ütemben haladnak, s bár a koronavírus megnehezítette a kivitelezést, a munkások mindent megtesznek, hogy határidőre felépüljön a központ.

– A tervek szerint az őszi iskolakezdésre birtokba vehetik Újfehértó és a környék fiataljai is a létesítményt – jelentette ki a település vezetője.

Az elsők között

Dr. Simon Miklós arról számolt be, az egyik legfontosabb cél, hogy valami újat hozzanak az ifjúság honvédelmi nevelésében.

– Minden járásban szeretnénk létrehozni egy intézményt, ami segíti ezt a munkát, és büszkén mondhatom, hogy az újfehértói központ az országban az elsők között épülhet fel. Az impozáns épület azonban mindehhez nem elég, hiszen tartalommal is meg kell töltenünk a falakat, ami mindannyiunk közös felelőssége – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Dr. Simicskó István szerint a puszta építkezés is nagy mérföldkő, de az még fontosabb, hogy kötődnünk kell a hazánkhoz, és ezt a szellemiséget sugározzák a fiatalok felé.

– Az intézmény sportlövészetre és küzdősportok gyakorlására is lehetőséget teremt – tette hozzá.

Néhány utcával arrébb ekkor már javában versengtek egymással megyénk fiataljai, ugyanis az idén Újfehértó adott otthont a Honvédelmi Sportszövetség versenysorozata megyei fordulójának, a Bátrak Ligájának. A sportverseny az idén már a negyedik évadához érkezett, s bár a járványhelyzet miatt tavaly elmaradt a megmérettetés, az idén újult erővel feszültek egymásnak a csapatok, hogy kiderüljön, ki ,,a legbátrabb a ligában”.

További részletek a Kelet-Magyarország szombati számában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában