Eötvös-gyakorló

2021.06.30. 14:30

Remekeltek az Eötvös diákjai történelemből

KM

A tanév vége az összegzés ideje – így van ez a nyíregyházi Eötvös-gyakorlóban is, ahol a diákok remekelnek a történelemversenyeken. A hatodikos Kozma Viktória és Szűcs Dominik Krisztián negyedik lett a Híres magyar családok a történelemben című országos megmérettetésen csoportos kategóriában, míg a Népek tavasza projektversenyen egyéniben ötödik és hatodik helyezést értek el. Viktória emellett bizonyított az Időutazók között is, ahol négy forduló után a tizedik helyen végzett. Az utóbbi tudáspróbára Peják Panka is benevezett – és milyen jól tette, hiszen a kétfordulós egyéniben elhozta az első díjat. A kilencedik osztályos tanuló a Mozaik versenyen két kategóriában indult: korosztályában tizenkilencedik, a 11–12. évfolyamosok között 12. lett.

Közös a siker

Emlékezzünk együtt nemzeti ünnepünkről – szólt a versenyfelhívás, aminek a 6. osztályos Dankó Lili maximálisan eleget tett azzal, hogy felállhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A szintén hatodikos Dankó Zsombor sem tétlenkedett, a már említett Időutazó verseny egyéni, négyfordulós kategóriájában hatodik lett. A diákok felkészítő tanára Fehér Ildikó volt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában