Magyar Közút

2021.07.08. 10:44

A hőkamera nem hazudik: nem hiszed el, hány fokos volt az aszfalt!

Nemrég már készítettünk hőkamerás drónfelvételeket arról, hogy hőségriadó idején hány fokos az M7-es autópálya burkolata. Szerdán pedig egy aszfaltozási munkánál is megmértük, hogy hőségriadó idején milyen körülmények között kell dolgoznia szakembereinknek. Tegnap a Pest megyei Kakucs településen végeztünk aszfaltozási munkákat, az erről készült felvételeink és méréseink alapján míg a külső, fás környezetben alig több mint 36 fok volt, addig az aszfaltozás mellett már 50 fok felett volt a burkolat hőmérséklete, az aszfalt terítésekor pedig már közel 140 fokot mértünk.

Az elmúlt napokban egyébként társaságunk valamennyi munkaterületére és munkahelyére kiterjedően hőségriasztást rendeltünk el. A munkavédelmi előírásokat mindig szem előtt tartva, megfelelően gondoskodunk az utakon dolgozó – útüzemeltető és útellenőr – szakembereinkről hőség idején. Minden esetben biztosítjuk számukra az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés feltételeit, továbbá fokozottan ellenőrizzük azok meglétét. Az úton dolgozó munkavállalóink számára a leégés ellen megfelelő öltözéket (UV védelemmel ellátott szemüveg, nyári sapka) és magas faktorszámú védőkészítményt biztosítunk. A munkákat a lehetőségekhez képest megpróbáljuk átütemezni, természetesen úgy, hogy a szolgáltatásunk színvonala ezáltal ne csökkenjen és a forgalombiztonság fenntartásához szükséges munkákat el tudjuk látni.

- Pécsi Norbert Sándor, kommunikációs osztályvezető, Magyar Közút Nonprofit Zrt. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában