Nyíregyháza

2021.07.01. 16:36

Elismerték az áldozatos munkát

Nyíregyházán is megünnepelték a Közszolgálati Tisztviselők Napját.

Fotó: Dodó Ferenc

A nyíregyházi polgármesteri hivatal is megünnepelte a Közszolgálati Tisztviselők Napját csütörtökön délelőtt a Váci Mihály Kulturális Központban.

Újra együtt

– Jó újra együtt lenni – kezdte köszöntőjét dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Ez a nap a közösségért végzett munka ünnepe. A mögöttünk álló időszak mindannyiunk számára nagy áldozatvállalással járt. Nem volt könnyű az elmúlt hónapokban dolgozni, tartani a kapcsolatot az ügyfelekkel, és időnként nagyon megterhelő volt összeegyeztetni a munkát a magánélettel. Mindenki példásan helytállt a pandémia ideje alatt. A járvány harmadik hullámát már magunk mögött tudjuk, és bízzunk abban, a jövőben már könnyebb lesz a mi munkánk is. Gyakran szoktam hallani azoktól, akik hosszú idő után ellátogatnak Nyíregyházára, hogy mennyit fejlődött a városunk. A büszkeség mellett ilyenkor mindig az jut eszembe, ez a dicséret az önkormányzati dolgozókat illeti, hiszen az ő munkájuk nélkül nem tudnánk előre haladni. Erre a munkára pedig az előttünk álló időszakban is szükség lesz, hiszen a feladatok száma nem fog csökkenni.

Elismerések

A polgármesteri köszöntő után az elismerések átadása következett.

Nyíregyháza közgyűlése kimagaslóan magas színvonalú, eredményes munkája elismeréseként Májerszky Béla díjban részesítette Hagymási Gyulát, a polgármesteri kabinet vezetőhelyettesét. Hagymási Gyula 2010 decemberétől dolgozik a polgármesteri hivatalban. Szakmai életútjában meghatározó volt az európai uniós pályázatok teljes körű menedzselése. Igyekszik a területén dolgozókat csapatként kezelni és irányítani, amelyből a közös lazítás sem maradhat ki. A rábízott, sokszor stratégiai fontosságú ügyeket magas színvonalon, a folyamatos fejlődés igénye mellett oldja meg.

Horváth István, a vagyongazdálkodási osztály műszaki ügyintézője szintén 2010 decemberétől dolgozik a polgármesteri hivatalban. Munkáját nagyon sokszor csapatban végzi, együttműködve más szakterületekkel, intézményekkel, amelynek eredménye látható a sok megszépült városi intézményben. Példaértékű, lelkiismeretes munkájáért elismerő oklevelet vehetett át.

Ugyancsak elismerő oklevelet kapott Kondás Nándor, az ellátási osztály gépkocsivezetője, aki 2012 szeptemberétől dolgozik a nyíregyházi hivatalban. A méltatás szerint az autó az „irodája”, ahol mindig példás rend és tisztaság uralkodik. Munkáját felelősségteljesen, szolgálatkészen végezte a pandémia alatt is, amikor is gyakran szállította az intézményeknek szánt fertőtlenítőszereket vagy védőeszközöket.

JG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában