zenei program

2021.07.02. 14:36

Mindenki szívében volt egy dallam Ópályiban

Több mint két éve ragyog a Napsugár Tele-Tanoda az Ópályi Teleház épületében, melynek fenntartója az Ópályiak Baráti Köre Egyesület.

KM

Az Ópályi Teleházban rendezték meg a programzárót

Fotó: Erdélyi Miklós archívuma

A civil szervezet pályázati forrást nyert a Mindenki szívében van egy dallam című zenei programban, ennek a záróakkordjára került sor szerda délután az Árpád utcai épületben.

Lelki, szellemi és zenei fejlődés

– A pályázatnak köszönhetően sok hangszert tudtunk beszerezni: 12 gitárral, 4 darbukával, 3 ceglédi kannával és fakanállal, 2 cajonnal, csörgődobbal és csörgőkarikával gyarapodtunk. A szakmai munkát egy amatőr gitár- és cigánytáncoktató koordinálta és egy szociális segítő felügyelte, irányította – közölte Barta Edit tanodavezető. – Az elsődleges cél az volt, hogy minél hatékonyabban tudjunk hozzájárulni a programban részt vevő gyermekek lelki, szellemi és zenei fejlődéséhez. Mivel a programot a tanodánkban szerveztük meg, így az elkövetkezendő években is aktívan használjuk a beszerzett eszközöket.

Belügyminisztérium 2023. december 31-éig támogatja a Napsugár Tele-Tanoda további működését.

Fontosnak tarjuk, hogy diákjaink hasznosítható tudást szerezzenek, felkészültek legyenek az élethosszig tartó tanulásra, a társadalom hasznos tagjaivá váljanak, és sikerrel lépjenek be a későbbiekben a munkaerőpiacra.

– Külön figyelmet fordítunk a gyerekek tanulási stílusának, személyiségének megismerésére, kibontakoztatására, szociális kompetenciáik fejlesztésére – fűzte hozzá Barta Edit.

– A tanoda révén biztosított programokon 20-25 gyermek vesz részt. A nagyobb rendezvényeken a szülők és az együttműködő partnerek (Jeremcsuk László Polgárőr Egyesület, roma nemzeti­ségi önkormányzat) is aktívan részt vesznek, továbbá ­rendszeresen tartanak baleset- és bűnmegelőzési, illetve drogprevenciós előadásokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában