Magyar Közút

2021.07.26. 15:40

Videó: Életveszélyes lehet a hátraarc a sztrádákon

Ha eltévesztünk egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljunk vissza!

KM

Az elmúlt napokban ismét több elképesztő eset történt, amikor forgalommal szemben hajtottak felelőtlen sofőrök. Nem is akárhol, hanem a forgalmas M3-as autópályán és M0-s autóúton! Veszélybe sodorták ezzel saját magukat és a többi közlekedőt is.

A megdöbbentő húzásokat a Magyar Közút kamerái rögzítették, és a Szabolcs Online-on is meg lehet tekinteni a felvételeket. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de a szakemberek nem győzik hangsúlyozni, mennyire életveszélyesek ezek a manőverek. A társaság az ilyen esetek elkerüléséért indított már korábban is kampányt „Tartsd az irányt” címmel.

A legfontosabb az, hogy ha eltévesztünk egy kijáratot egy gyorsforgalmi úton, soha ne forduljunk vagy tolassunk vissza! Álljunk meg egy pihenőhelyen és tekintsük át a lehetséges útvonalat, figyeljük a közúti jelzéseket, útirányjelző táblákat! Az optimális útvonal megtervezéséhez pedig kérhetünk segítséget az Útinformtól is a www.utinform.hu oldalon vagy a 06-1-336-2400 telefonszámon.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában