Kisvárda

2021.08.12. 17:00

A sürgősségi ellátásra költik az elnyert forrást

Km

Az unió legfőbb szervei 2014-ben rendeletben hozták létre az Európai Szomszédsági Támogatási Eszközt, azaz az ENI-t, amely egyebek mellett közvetlen támogatást nyújt az EU külső politikájához, arra irányul, hogy támogassa a különböző gazdasági és társadalmi folyamatokat az unióval szomszédos országokban.

Közös szakmai képzés

Ebben a programban pályázott sikeresen a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház, valamint ukrán partnere, az ungvári kórház. A kárpátaljai kórházban az intenzív terápiás részlegeket fejlesztik, a kisvárdai intézményben a sürgősségi beteg­ellátó osztályt.

Az építési beruházás során új vizsgálóhelyiségeket alakítanak ki, valamint egy új várótermet, amellyel tovább javul a gyors és szervezett betegellátás. Emellett eszközöket is beszereznek: defibrillátort, fiberoszkópot, ágy melletti ultrahangot. A korszerű eszközök emelik a beteg­ellátás minőségét.

A pályázat során kiemelt jelentősége van annak, hogy egy közös képzésben az újonnan kidolgozott szakmai eljárásrendeket és protokollokat mindkét kórház szakdolgozói megismerhetik és elsajátíthatják. A szakmai konferenciára jövő tavasszal kerülhet sor. A kisvárdai kórházban az idén júliusban indul el a több mint 900 ezer eurós projekt, várhatóan egy évig tart – közölte az intézmény a közösségi oldalán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában