Online-megbeszélés

2021.08.27. 13:26

A testvérvárosi kapcsolat megerősítése

Augusztus 26-án Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere online-megbeszélést folytatott Sun Zhe, Harbin, kínai testvérvárosunk polgármesterével, a két város testvérvárosi kapcsolatának 15. éves jubileumi évfordulója alkalmából.

Fotó: Szarka Lajos

A mostani online-találkozót megelőzte egy múlt évi online-beszélgetés, amikor abban állapodott meg a két város polgármestere, hogy 2021-ben, közösen ünnepeljük meg a testvérvárosi kapcsolat 15 éves jubileumát. Sajnos azonban a járványhelyzet nem teszi lehetővé, hogy Harbin város delegációja részt vegyen Nyíregyházán, a szeptemberi Tirpák Fesztiválon megrendezésre kerülő Testvérvárosi Találkozón.

Mind a két polgármester megerősítette, hogy nagyon fontosnak tartja a két város közötti testvérvárosi kapcsolat és együttműködés fejlesztését, különös tekintettel a 15 éves jubileumi évfordulóra.

A csütörtöki online találkozó keretében Sun Zhe, Harbin polgármestere és Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza város polgármestere, ünnepélyes keretek között aláírta a két város, Harbin és Nyíregyháza közötti testvérvárosi együttműködésről szóló megállapodást.

A megállapodás főbb elemei:

A baráti együttműködés elmélyítése és a kölcsönös kapcsolatok erősítése, ezen belül a kulturális és művészeti, a gazdasági és kereskedelmi együttműködés, az egyetemek, általános-, és középiskolák közötti együttműködés előmozdítása, az oktatás, a tudományos kutatás, valamint az oktatók és diákok csereprogramjai terén folytatott széles körű együttműködés keretében.

Az esemény zárásaként, a két polgármester kölcsönösen és jelképesen ajándékot adtak át a 15. évforduló alkalmából:

Harbin város polgármestere egy vízfestményt ajándékozott a városunknak, amelyet egy híres helyi művészük, Wei Yi festett, aki művészeti professzor a Harbin Egyetem Képzőművészeti Intézetben.

Nyíregyháza polgármestere Harbin város részére, Prof. Dr. habil. Szepessy Béla, a Nyíregyházi Egyetem Vizuális Kultúra Intézet igazgatójának „Korzó” című linómetszetét nyújtotta át szimbolikusan. A kép Nyíregyháza város főterét a Városházával, a századfordulón ábrázolja, megidézve Krúdy Gyulát, a modern magyar prózaírás kiváló mesterét.

- Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában