Kollégium

2021.08.13. 09:00

Hamarosan megnyitja kapuit a kollégium

KM

A megyeszékhelyen szeptembertől az új honvéd kollégium fogadja a honvédelem iránt érdeklődő, nyíregyházi középiskolába felvett diákokat. A Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium Nyíregyházi vitéz Mikecz Kálmán Honvéd Kollégiumában a szállás térítésmentes a leendő kollégisták számára. Emellett számos lehetőséget kínál: a diákok ingyenesen sportolhatnak majd a Nyíregyházi Egyetem területén, valamint szintén díjtalanul használhatják az egyetem uszodáját és könyvtárát is. Mindezek mellett a kollégium ingyenes, emelt szintű angol nyelvi oktatást, valamint informatikai képzést is biztosít számukra.

– A kollégium nem önálló oktatási intézmény lesz, hanem a debreceni honvéd középiskola nyíregyházi telephelye. Az intézménybe azok a nyíregyházi középiskolákba felvett diákok jelentkezhetnek, akik érdeklődnek a katonai pálya iránt és vállalják, hogy a Honvédelmi Alapismeretek elnevezésű tantárgyat tanulják – számolt be a kollégium működéséről Horváth András alezredes, a kollégium vezetője a honvedelem.hu-nak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában