Rozsály

2021.08.30. 16:14

Itthon, együtt, közösen a hagyományok útján

KM

Főzőversenyt is rendeztek | Fotó: Szabó László

Értéktalálkozót rendezett a megyei önkormányzat vasárnap Rozsályban. A rendezvény egy sikeres pályázat része, melynek elsődleges célja a Szabolcs-Szatmár-Beregben élők lokálpatriotizmusának és identitástudatának erősítése.

Fontos szempont emellett a hagyományok és értékek bemutatása, a helyi népművészeti alkotások és alkotók népszerűsítése, a népi mesterségek felélesztése és felkarolása, a megye különféle kulturális értékeinek megismertetése és cseréje. Az értéktalálkozó látogatói kézműves termékekkel, alapanyagokkal, természeti szépségekkel kapcsolatos ismeretekkel gazdagodhattak.

Főzőversenyt is rendeztek | Fotó: Szabó László

A programok liturgiával kezdődtek 10 órakor, majd hal- és sertésételek főzőversenyével folytatódott, amihez a Kokas banda szolgáltatta a ritmust. A hivatalos megnyitó és az apa-fia focimeccs után a Hajnalpelika gyermekszínjátszóinak előadását, a Bürkös zenekar fellépését, a Szatmár Néptáncegyüttes műsorát, végül pedig a KisCipő együttes élő koncertjét élvezhette a közönség.

 

Címkék#rozsály

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában