Fehérgyarmat

2021.08.17. 14:37

Nagyobb lesz a fényerő – jóval kevesebb energiával

Korszerűsítik a közvilágítást Fehérgyarmat közterületein.

KM

Fotó: Fecske László

Szó szerint fényárba borultak az utcák Fehérgyarmaton, az elavult lámpatesteket ugyanis néhány hete kezdték meg kicserélni korszerűbb és nagyobb élettartamú LED-es lámpákra.

Megtakarításból korszerűsítés

− A jelenlegi lámpák energiafelhasználása olyan nagymértékű, hogy ha LED-lámpákra cseréljük ki azokat, akkor jelentős megtakarítás érhető el, s a megtakarított összegből ezt a korszerűsítést hosszú távon végre lehet hajtani – mondta el dr. Péter Csaba, a város polgármestere.

A város olyan területein, ahol eddig nem volt megfelelő a közvilágítás, oda teljesen új közvilágítási rendszert építenek ki az elkövetkező időszakban.

Szemmel látható a fejlődés

– A fehérgyarmati képviselő-testület azon fáradozik, hogy ez a projekt az egész városban megvalósuljon, s az utcák, a terek erősebb megvilágítást kapjanak. A korszerűsítés eredménye szemmel látható, azokon a szakaszokon ugyanis, ahol már kicserélték a lámpatesteket, jelentősen javult az utcák megvilágításának a minősége – tájékoztatta szerkesztőségünket Fecske László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában