Olvasói levél

2021.08.02. 08:35

Nem hitt a szemének: ezt tette a lámpánál álló autó sofőrje... Nem hagyta szó nélkül!

Nem vagyok dohányzásellenes, bár a családunkban történt emiatt tragédia: édesapám tüdőrákban hunyt el, a betegség kialakulásában pedig jelentős szerepet játszott, hogy sokáig láncdohányos volt – írja olvasónk.

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mindenki maga dönti el, miként teszi tönkre az életét, de az nagyon zavar, ha a társaságomban valaki zárt helyen rágyújt, mert nem vagyok köteles a cigifüstjét beszívni. Legutóbb viszont más háborított fel. Többször láttam, hogy amikor megállunk a lámpánál, az előttem vagy mellettem álló autóból a vezető kidobja a csikket. Valahol olvastam, hogy milyen hatalmas mennyiség, több tonnányi cigarettavég kerül így ki az utakra, és szennyezőbb, mint a műanyag. A napokban is ez történt: vártuk a zöldet, a mellettem levő autó sofőrje pedig kipöccintette az úttestre a félig elszívott cigivéget. Nem álltam meg szó nélkül.

– Uram, elhagyott valamit! – szóltam neki.

– Ez csak egy csikk! – válaszolt felháborodottan, s hozzátette, hogy semmi közöm nincs ehhez. Valóban nincs, de ezzel szennyezi a környezetet, veszélyezteti a jövőt, az unokáim életét. De hiába is érveltem volna, felhúzta az ablakot és elhajtott.

- K. Sándor, Nyíregyháza -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában