Gyász

2021.09.21. 15:14

Hátborzongató üzenet került elő az elhunyt nyíregyházi zsokélánytól

Az viszont talán soha nem derül ki, mit mondott a balesetben részt vevő francia lánynak közvetlenül a bukás előtt.

Forrás: Kincsem Park

Mintha öt évvel ezelőtt megérezte volna saját halálát a szeptember 18-án elhunyt Jeles Eszter, a fiatal nyíregyházi zsokélány, aki élete első külföldi versenysorozatán vett részt szeptember első hétvégéjén Isztambulban – számolt be a Ripost.

Eszter szeptember 4-én győzelmet aratott az amatőrlovas világbajnokság egyik futamában. Szeptember 5-én viszont súlyos balesetet szenvedett Toms nevű telivérjével, válságos állapotban szállították kórházba. Az előtte galoppozó francia lovas, Tracy Menuet felbukott a lovával, Esztinek esélye sem volt kikerülni őt, ő is felbukott a szürke Tomsszal.

A zsokélányt a baleset másnapján, szeptember 6-án megműtötték, később csupán egyetlen pillanatra tért magához a kómából. A 22 éves lány 13 napig küzdött az életéért, sokáig úgy tűnt, javul az állapota, de a sors végül máshogy akarta. Végül az orvosok szeptember 18-án, szombaton úgy döntöttek, vasárnap lekapcsolják a lányt a gépről. Megkérték Eszter édesanyját és szerelmét, menjenek be elbúcsúzni tőle. Nem sokkal azután, hogy kijöttek a kórteremből, a lány örökre lehunyta a szemét.

Eszter a Facebookon leginkább a Kincsem Parkban elért sikereiről és a kedvenc lovairól posztolt. Öt évvel ezelőtt, szeptember 13-án viszont egy most már hátborzongatónak tűnő idézetet tett közzé, ami egyébként a tragikus sorsú színésztől, Paul Walkertől származik.

„If one day the speed kills me, don't cry because I was smiling” – írta ki Eszter a közösségi oldalra.

Az idézet magyarra fordítva ezt jelenti:

Ha egy nap megöl a sebesség, ne sírj, mert én közben mosolyogtam.

Jeles Eszter mosolya mindenkit elbűvölt, aki valaha is találkozott a modellek által is irigyelt szépségű nyíregyházi lánnyal. Amikor híre ment, hogy súlyos balesetet szenvedett egy isztambuli amatőr versenyen, a hazai magyar lovasélet összezárt. Többen imádkoztak a zsokélány felépüléséért, ám végül belehalt sérüléseibe – írja a Bors.

Vajtó Lajos, a hazai lovassport egykori meghatározó alakja sok jót hallott Eszterről.

A két lovas nem akadályozta egymást, és nem is alakult ki köztük testi kontaktus. Hogy a balesetben részt vevő francia lány mennyire hibás, azt nehéz megmondani, de tény, hogy az ő manővere nélkül a bukás nem történt volna meg. A felvételeken látszik, hogy Eszter jobbra tekint, és még mond valamit versenyzőtársának, de hogy mit, azt talán sosem fogjuk megtudni

- mondta a szakember, aki szerint Eszterre fényes jövő várhatott volna.

Kovács Sándor rendszeresen látta Esztert a pályán, és rendkívül pozitív benyomást szerzett a versenyzőről.

– Ambiciózus volt, kedves, és sportszerű, halála egy szerencsétlen baleset következménye.

A tragédiáért senki nem vonható felelősségre. Láttam a versenyről készült videót, és világossá vált, hogy egy pozícióváltás történt, melynek során az előtte haladó ló felbukott, és Eszter abban a versenyzőben esett el. Szándékosságról és figyelmetlenségről szó sincs.

https://szon.hu/szon-jegyzet/elnemult-a-kincsem-5405507/

https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/egyetlen-pillanatra-magahoz-tert-a-komabol-a-nyiregyhazi-lovas-5404202/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában