Fehérgyarmat

2021.09.22. 07:14

Ipartestületi kitüntetés a közgyűlésen

A vírusjárvány után ismét tanácskozhatott Fehérgyarmaton az iparosok szervezete.

Fecske László

A koronavírus-járvány enyhülésével végre ismét tarthatott közgyűlést az elmúlt szombaton a Fehérgyarmat és Térsége Ipartestület.

Csökkent a tagok száma

A rendezvényen Nagy János elnök – aki immár négy évtizede vezeti a szervezetet –, utalt is arra, hogy a pandémia miatt több összejövetelt nem tarthattak meg az elmúlt hónapokban. A járvány az ipartestületet is negatívan érintette, hiszen csökkent a tagok száma. A szervezet fő bevételi forrását az ingatlan bérbeadása jelenti, ám a helyiségeket bérlő vállalkozók hosszabb-rövidebb időre kénytelenek voltak bezárni. Mint elhangzott, az elmúlt években sikerült felújítani a szolgáltatóházak előtetőit, az elavult nyílászárókat műanyagokra cserélték. Megújultak a székház udvarán lévő üzletek is. A járvány miatt rászoruló tagokat segéllyel támogatták, s tudtak tartalékot is képezni. A Fehérgyarmat és Térsége Ipartestület legmagasabb kitüntetését adományozták Surányi Viktorné fodrászmesternek a negyven éven keresztül folyamatosan végzett munkájáért. Az emléklapot és aranygyűrűt Nagy János elnöktől vehette át. Szűcs Géza szobafestő kisiparos a Magyar Kézművességért Díj bronz fokozata kitüntetést kapta. Fecske László

Borítókép: Surányi Viktorné átveszi az elismerést Nagy Jánostól | Fotó: Molnár Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában