Nyíregyháza

2021.09.08. 16:49

Méltó környezetben az ovisok

A beruházás során ezer óvodai férőhely újult meg a megyeszékhelyen.

JG

A Benczúr téri óvodában kicserélték a tetőt, a padlózatot, és rámpát is építettek – képünkön Rácz Anikó tagintézmény-vezető | Fotó: Dodó Ferenc

Közel egymilliárd forintból újult meg Nyíregyházán nyolc óvoda és egy bölcsőde – hangzott el kedden kora délután a városházán megtartott rendezvényen.

– Egy 2017-ben aláírt támogatási szerződéssel kezdődött a munka – mondta el lapunknak dr. Kása Brigitta, Nyíregyháza aljegyzője.

– A mostani rendezvényen azt nyugtázzuk, hogy lezárult a folyamat, amelynek köszönhetően megújultak a nyíregyházi intézmények, így az ott dolgozók korszerűbb, biztonságosabb környezetben végezhetik a munkájukat. Hatalmas munka volt a projekt összefogása, kézben tartása, ezért ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak, akik nagy precizitással, kitartással és szorgalommal dolgoztak velem ebben az éveken át tartó munkában. Nagy feladat volt és örömmel mondhatom, minden menet közben adódott problémát, akadályt le tudtunk küzdeni.

Folyamatos megújulás

– A száraz tényekkel szeretném kezdeni – mondta dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

Nyolc óvoda és egy bölcsőde újult meg összesen 995 millió forint értékben.

– Az épületek kívül-belül szinte teljesen újjászülettek. Minden, a projektben részt vett tagintézmény technikailag is korszerűbbé vált, így megfelel a mai kor követelményeinek. Az is fontos szempont volt a munkálatok során, hogy az épületek fenntartási költségei is csökkenjenek. Ennek a munkának köszönhetően több mint ezer óvodai férőhely újult meg, és azt kell mondanom, hogy minden egyes forint megérte.

A Benczúr téri óvodában kicserélték a tetőt, a padlózatot, és rámpát is építettek – képünkön Rácz Anikó tagintézmény-vezető | Fotó: Dodó Ferenc

– Városvezetőként és magánemberként is az a véleményem, az igazi haszna a felújításoknak az, hogy azok a picik, akik az óvodával kezdik el az igazi közösségi életüket, hogyan élik meg ezeket az éveket. Az óvodában a gyerekek olyan környezetbe kerülnek, ahol fejlesztik az érzékenységüket, a képességeiket, növelik társadalmi aktivitásukat. Nagyon lényeges, hogy azt érezzék a gyerekek: az óvodában jó helyen vannak – ez pedig csak akkor lehetséges, ha elfogadják a környezetüket.

– Az önkormányzat számára kiemelten fontos, hogy ezeket a körülményeket minden nyíregyházi óvodás és iskolás számára biztosítsa, hogy felnőtt korukban jó emlékeik legyenek a városról, hogy úgy emlékezzenek vissza Nyíregyházára, mint egy fejlődő, virágzó, infrastrukturálisan folyamatosan megújuló településre.

Megújult intézmények

Az Óvodafejlesztés Nyíregyháza önkormányzatánál – II. ütem elnevezésű pályázat keretében a következő intézmények épületei újultak meg:

14. sz. Bóbita Bölcsőde (Tas u.)

Búzaszem Nyugati Óvoda Benczúr téri Tagintézmény (Benczúr tér)

Gyermekek Háza Déli Óvoda Kassa úti Telephely (Kassa út)

Búzaszem Nyugati Óvoda Gyermekkert Tagintézmény (Tőke u.)

Tündérkert Keleti Óvoda Margaréta Tagintézmény (Fazekas János tér)

Eszterlánc Északi Óvoda Székhelyintézmény (Tas u. 1–3.)

Eszterlánc Északi Óvoda Gyermekmosoly Tagintézmény (Etel köz)

Eszterlánc Északi Óvoda Gyöngyszem Tagintézmény (Krúdy Gy. u.)

Tündérkert Keleti Óvoda Nefelejcs Tagintézmény (Deák F. u.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában