Újfehértó

2021.09.15. 06:51

Ötven éve érettségiztek Újfehértón

Az elhunytak emlékére mécsest gyújtottak az osztálytársak.

KM

Ötven éve érettségiztek azok az öregdiákok, akik az elmúlt hétvégén Újfehértón találkoztak. Az alma mater akkor még a Bajcsy-Zsilinszky Endre Gimnázium nevet viselte, a mostani diákok már Szent István Gimnáziumként emlegetik.

Együtt a pedagógusokkal

A jubileumi találkozóra az egykori osztályból tizenhárom diák érkezett a rendezvényre, és négy pedagógus fogadta el a meghívást. Aknay András, fogadott osztályfőnökünk megemlékezett az elhunytakról, akik emlékére mécsest gyújtottunk. Sajnos már 13 osztálytársunk nem lehetett közöttünk. Elhunyt szeretett osztályfőnökünk, Pápay István is, valamint még 3 tanárunk. Ezután vidám mesélés következett, örömmel hallgattuk egymás történeteit, együtt örültünk a sikereknek, és osztoztunk a nehezebb sorsok szomorúságában.

Nosztalgikus zenélés

A múlt felidézése után elköltöttük a finom és bőséges vacsorát, a tortán is meggyújtottuk az 50-es gyertyákat. Aknay tanár úr zongorázott nekünk, Lipők András osztálytársunk pedig nosztalgiázva gitározott. Külön öröm volt, hogy szeretett testnevelő tanárunk, Orendi Mihály is megtisztelte a találkozót. Lélekben gazdagodva tértünk haza! – írták a jubileumi osztálytalálkozói szervezői.

Borítókép: A jubileumi találkozó résztvevői | Fotó: iskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában