Nyíregyháza

2021.09.08. 15:10

Zöldebb lett a város a beruházások jóvoltából

 Többéves munka gyümölcse érett be – derült ki a szerdai, városházi projektzáró rendezvényen. A „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” elnevezésű pályázattal 1,587 milliárd forint értékben vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat.

Forrás: Ungi Lajos/archív

Modern, európai térkomplexum jött létre a Bessenyei és a Benczúr téren. Ez megalapozta a kulturális negyed látványos képét, és ha belátható időn belül a Jósa András Múzeum is megújul, teljes lesz a városrész rehabilitációja

– fogalmazott dr. Ulrich Attila alpolgármester.

– A Bessenyei téren kialakítottak egy 500 méteres rekortánpályát, és szintén közkedvelt lett a Móricz Zsigmond Színház főbejáratával szemben lévő pihenőfelület. A Benczúr téren megújult a Vénusz szökőkút. Mindkét téren sétány és tanösvény található, elkészült a játszótér, a szociális épület és a közvilágítás is megfelel a mai kor követelményeinek.

A Bocskai és a Kálmán utca sarkán a helyi védettséget élvező romos épület újra a régi fényében tündököl, a város új attrakciójaként Selfie Múzeum is helyet kapott benne.

Dr. Ulrich Attila kiemelte, hogy az Arany János utcán az ütemezett fakivágások mellett sikerült a növényállományt esztétikusan és praktikusan fejleszteni. A megyeszékhely alpolgármestere hozzátette:

A Pazonyi térre is öröm ránézni, gyönyörű lett a megújult park arculata. A Bujtosi Városliget igazi ékessége Nyíregyházának.

– A gumiburkolatú futópálya közel másfél kilométer hosszú a szép környezetben. Trambulinok és röplabdapályák várják a sportolni vágyókat. A komplex beruházással egyértelműen zöldebb lett a város.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában