Kállósemjén

2021.10.04. 07:38

Megismertetik a zenét a szülőkkel, gyerekekkel

A Ringató módszertani tanfolyam elvégzéséhez nyújtott támogatást a Kelet-Magyarországon élő érdeklődőknek Kállósemjén önkormányzata és a Ringató Alapítvány.

KM

A foglalkozások célja, hogy oldott, szeretetteli légkörben ismertessék meg a kisgyermekes szülőkkel a zenei nevelés lehetőségeit, s hogy a szülők és a gyerekek átéljék a közös éneklés és játék élményét. Fejlesztik a gyerekeket, emellett a felnőtteknek szeretnének kedvet csinálni az énekléshez, segítséget, bátorítást, útmutatást adni nekik az értékes zenei anyag válogatásához. A legkisebb korban szeretnék elkezdeni a gyerekek művészeti nevelését, hogy érzékennyé, fogékonnyá váljanak a jó zene, a művészetek iránt. Ezért élő dalokkal, mondókákkal, dajkarímekkel, hangszerjátékkal veszik őket körül, s ha van kedvük, az ölbéli játékokba is bekapcsolódhatnak. A Ringatókra már néhány hónapos kisbabákkal lehet érkezni, a felső korhatár az óvodáskor kezdete.

A jövőben is segítik őket

A napokban befejeződött képzésen 13-an vettek részt, a foglalkozásokat Gróh Ilona Magyar Örökség-díjas, Nemzetközi Forrai Katalin-díjas zenepedagógus, a Ringató alapítója vezette.

Belicza László polgármester és a Ringató Alapítvány célja, hogy a jövőben is segítsék a tanfolyamot elvégzők Ringató foglalkozásvezetői munkájának elindulását Kelet-Magyarországon.

Borítókép: A kállósemjéni képzésen összesen tizenhárman vettek részt | Fotó: Önkormányzat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában