Nyíregyháza

2021.10.01. 15:55

Mesés programok, előadások

Gyerekek és felnőttek egyaránt találtak nekik tetsző elfoglaltságot.

KM

A Váci Mihály Kulturális Központban mesemondó versenyt rendeztek | Fotó: VMKK

Több helyszínen is mesés programok várták a kicsiket és nagyokat csütörtökön, a magyar népmese napján. A megyei könyvtárban Hajdú Ágota népzenész, mesemondó, majd Bumberák Maja mesemondó és Csernik Szende székely népmesemondó előadását hallgathatták meg a gyerekek, a Váci Mihály Kulturális Központban pedig mesemondó versenyt rendeztek.

A Vasutas Művelődési Házban reggeltől késő délutánig egymást váltották a közéleti személyiségek, politikusok, egyesületi vezetők: mesét olvasott fel mások mellett Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Papp Tibor, a Görögkatolikus Egyházmegye főhelynöke, dr. Gaál Sándor, a Nyíregyházi Református Egyházközösség esperes-lelkipásztora, Zsarnai Krisztián, a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközösség lelkésze, Kisari Károly, a Rejtett Kincsek Down Egyesület elnöke, Pregitzer Fruzsina és Fridrik Noémi színésznők, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Szocska A. Ábel görögkatolikus püspök is.

A Váci Mihály Kulturális Központban mesemondó versenyt rendeztek | Fotó: VMKK

A gyerekeket kézműves-foglalkozások és népi játékok is várták, a nap zárásaként az érdeklődők Berecz András Kossuth-díjas mesemondó önálló estjét hallgathatták meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában