Nyíregyháza

2021.10.31. 10:36

Schnitta-tag lett a szakember

Oktat, vizsgáztat és folyamatosan képzi magát.

Km

Polonkai Miklós | Fotó: KM-archív

Remek hírt kaptunk a napokban: Polonkai Miklós a Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület tagja lett. A szervezetnek mintegy félszáz tagja van, a célja pedig az, hogy segítse a hazai gasztronómiai kultúra fejlődését, a vendéglátó szakemberek, pincérek, szakácsok minőségi képzését.

Az iskolának is szól

– Nyíregyházán is követjük Schnitta Sámuel útmutatásait – mondta lapunknak Polonkai Miklós.

Az általános iskola után felvették felszolgáló tanulónak a Nyíregyházi Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképző Iskolába. 1986-ban kezdett dolgozni a Hotel Koronában, hamarosan brigádvezető főpincér lett. A következő munkahelyén, az Ózon Panzióban a Sipkay-iskola tanulóit képezte a pincér és szakács szakmára. A Hotel Lugas megnyitása után műszakvezető főpincér lett, majd a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. termelési és üzemeltetési részegység vezetőjeként dolgozott.

Hatalmas változás következett be az életében, amikor 2015-ben a Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum oktatója lett, a munkája mellett pedig folyamatosan képezte magát. Vizsgabizottsági elnökként évek óta több szakmában is vizsgáztatja a jövő szakembereit pincér, szakács, vendéglős szakmákban. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetségtől munkája elismeréseként megkapta az éttermi mester címet. Részt vett az iparkamara mesterképzésén, pincér mester és mesterszakács vizsgát tett. Polonkai Miklós azt mondja, az elismerés nemcsak neki szól, hanem iskolának is, ahol tanít, de a városnak s a térségnek is.

Polonkai Miklós | Fotó: KM-archív

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában