díjátadó

2021.11.19. 20:32

Átadták a megyei Prima-díjakat

Dr. Szerafin László, Vajda Tamás és a Bürkös zenekar munkáját ismerték el a péntek esti díjátadó ünnepségen.

Fotó: [email protected] +36305431120

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a megyei Prima-díjkiosztó gálát, a pénteki ünnepségnek a megyeháza díszterme adott otthont. A vendégeket Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) társelnöke, a szervezet megyei elnöke köszöntötte. Beszédében kiemelte: a VOSZ elnöksége támogatásával alapított elismerés legfőbb célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlesztésének erősítése és elismerése egy olyan, hatalomtól független cím adományozásával, melynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében.

– Ma emléket is állítunk a 2018-ban elhunyt Demján Sándornak, a VOSZ örökös elnökének, aki 2003-ban létrehozta a Prima Primissima Alapítványt és 2005-ben az elnökség támogatásával kialakította a megyei Prima-díjak rendszerét. E díjnak köszönhetően mi is értéket teremtünk – fogalmazott Czomba Csaba a járványügyi előírások betartásával megtartott rendezvényen. A VOSZ társelnöke beszédében visszatekintett az elmúlt tizenöt évre is.

– Tizenöt év alatt százötven jelöltet állítottunk, az idei díjazottakkal együtt negyvenöt Prima-díjat, kilenc különdíjat és hat közönségdíjat adtunk, adunk át. Milyen gazdag merítés, mennyi tehetséges, kiváló ember alkot, teremt és mutatja meg magát hazánknak e tehetségekben, szellemi óriásokban mindig is bővelkedő vidékén. Itt érdemes a múltra és a közelmúltra is visszatekintenünk, hogy kit, kiket is adott a sokszor mostohagyermekként kezelt Szabolcs, Szatmár és Bereg a nemzetnek, a hazának – mondta Czomba Csaba, aki a teljesség igénye nélkül megemlítette nemzeti himnuszunk szerzőjét, Kölcsey Ferencet, Benczúr Gyulát, a magyar akadémikus történelmi festészet kiemelkedő alakját, de méltatta Záhony szülöttének, a munkájában Kisvárdán kiteljesedő dr. Béres Józsefnek szellemi örökségét is.

– Bizonyára mai jelöltjeink is merítenek a nagy elődök munkásságából, nem mindennapi teljesítményéből, hiszen ezek adnak példát ahhoz, hogy átlagon felül teljesítsenek akár a sportban, a tudományban, vagy a művészetben. Ezeket az emberi értékeket, a kiemelkedő teljesítményeket újra és újra fel kell fedeznünk, felmutatva azt a mai társadalomnak és az utánunk következő nemzedéknek – említette a pénteki ünnepségen Czomba Csaba, majd rámutatott: a megyei Prima-díj életre hívásával nem csak azt sikerült elérni, hogy évről évre ráirányítják a figyelmet a környezetünkben élő kiválóságokra, hanem azt is, hogy a megyei vállalkozók mintegy kulturális missziót is betöltve, a szellemi szféra felkarolásával az egész megye társadalmát felsorakoztatták a nemes ügy mellé.

Czomba Csaba beszéde után köszöntőt mondott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke és Grezsa István miniszteri biztos, majd elérkezett a várva várt pillanat: átadták a megyei Prima-díjakat.

Az elismeréseket dr. Szerafin László orvos-hematológus, Vajda Tamás úszóedző és a Bürkös zenekar tagjai vehették át.

A pénteki ünnepségen az év megyei vállalkozóit, vállalkozásait is díjazták.

A kitüntettek vállalkozók névsora:

Év Vállalkozója díj: Varga István, a Vagép Zrt. igazgatója és Krivács András, a Fenyves Szálloda és Konferencia Központ tulajdonosa, szállodaigazgatója (ők a VOSZ fővárosi rendezvényén veszik majd át a kitüntetésüket);

Év Megyei Vállalkozója díj: az Év Felnőttképzési Vállalkozása a Vivifier Kft., ügyvezető: Gagna Csaba; az Év Papíripari Vállalkozása az Assist-Trend Kelet Kft., ügyvezető: Takács Sándor; az Év Motorkereskedője a Szász Motor Kft., ügyvezető: Szász Károly; az Év Gyógyszeralapanyag-gyártó Vállalkozása a Bogdány Petrol Kft., ügyvezetői: Klincsik Attila és Pákáné Kas Eleonóra; az Év Kereskedelmi Vállalkozása az Oto-Tex Kft., ügyvezetői: Hajzer Károlyné és Orosz József; az Év Építőipari Vállalkozása a Kálló Földgép Kft., ügyvezető: Vass Mihály; Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj: Kedvesház Gyerekekért SOS 90' Alapítvány, vezető: Kemecsei György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában