Nyírbátor

2021.11.27. 08:38

Robottal is játszhattak az Élménysuli vendégei

KM

Sok érdekesség várta a napokban a nyírbátori Élménysuliba ellátogató nagycsoportos óvodásokat és a szüleiket. Az iskola azért tárta ki a kapuját, hogy az érdeklődő kicsik és nagyok megismerkedhessenek az oktató-nevelő munkával, az intézmény technikai felszereltségével, a diákok mindennapi életével.

A Dunántúlról is jött rajz

Először a Leonardo Média Akadémia Nyírbátori Tagintézményének kórusa adott vidám műsort, majd a gyermekek kipróbálhatták a különböző hangszereket is. A Mesés délután című programsorozat keretében kihirdették az „Ősz szele zümmög” címmel meghirdetett rajzpályázat eredményét.

A nagy érdeklődést jelzi, hogy még a Dunántúlról is érkeztek alkotások. A zsűri a pályamunkákat arany és ezüst minősítés odaítélésével értékelte. A beérkezett rajzokat az oktatási intézmény aulájában mindenki megcsodálhatta. Bemutatkozott a bábcsoport is, az izgalmas előadást követően a kis vendégek kezükbe is vehették a bábokat, valamint játszhattak is azokkal.

Ezt követően az első osztályosok egyik óráján vettek részt, ahol kipróbálhatták a Bee-Bot robotot is: a gyermekek roppant élvezték, hogyan hajtja végre az utasításokat a robot. A következő program a nagycsoportos óvodások számára december 3-án lesz 15 órától „Játsszunk együtt!” címmel: a krampusz hétpróbában játékos ügyességi feladatokban bizonyíthatnak a kicsik.

Ügyes kezek délutánja

Az oktatási intézmény a jövő évben is szervez foglalkozásokat a nagycsoportos óvodásoknak. Február 25-én, az Ügyes kezek délutánján a farsang jegyében maszkokat készíthetnek a gyermekek, akikre márciusban nyílt nap, áprilisban pedig versmondó délután is vár majd.

Borítókép: Az énekkar műsorral kedveskedett a vendégeknek | Fotó: Kovács Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában