Lions Club

2021.12.04. 13:12

Milliós értékű adomány Kárpátaljára

Ebben az esztendőben is támogatta a határon túliakat az Első Nyíregyházi Lions Club.

Fogarassy Máté, Cidor Mihály, dr. Fogarassy Csaba, Nagy Béla és dr. Chrabák László

Forrás: Ladányi Tóth Lajos

Lencsefőzelék, vagdalthús, májkrém, étolaj, cukor, cérnametélt, copfocska, szarvacska, tarhonya, zöldborsó is található abban a 111 csomagban, amely közel 800 liter fertőtlenítőszerrel kiegészülve több mint 1 millió forint értékű adománynak felel meg.

A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége és az Első Nyíregyházi Lions Club hat esztendeje segíti a kárpátaljaiakat, és a koronavírus-járványhelyzetben sem szakadt meg a remekül működő kapcsolat.

– Szerteágazó a szociális tevékenységünk, és a segítségnyújtáshoz szükségünk van az adományokra is. Ezúttal is köszönjük a gesztust, jó helyre kerülnek a csomagok – mondta Nagy Béla, a Kárpátaljai Református Egyház főgondnoka, a Beregszászi Lions Club alapító tagja. Hozzátette, hogy a csomagokat az egyház önkéntesei juttatják el a rászorultakhoz.

Az átadás apropóján Nyíregyházára látogatott dr. Fogarassy Csaba, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, aki ezer szállal kötődik Szamossályihoz, és a vizit alkalmával Máté fia is elkísérte.

– Köszönet illeti Cidor Mihályt és dr. Chrabák Lászlót a sok szervezésért. Megnyugtató érzés személyesen meggyőződni arról, hogy az összefogásnak köszönhetően a vírushelyzetben is adományozhattunk a kárpátaljaiaknak – jegyezte meg dr. Fogarassy Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában