Gyüre

2022.01.19. 07:00

Értékelték az elmúlt esztendőt

A falu- és tanyagondnokok munkáját is megnehezítette tavaly a pandémia.

KM

Kemény évet tudhat maga mögött a 2021-es esztendőben 30 éves múlttal rendelkező falu- és tanyagondnoki hálózat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A szerteágazó, sokrétű munkát felvállaló falu- és tanyagondnokok az elmúlt év végén Gyürén tartották meg az évértékelő értekezletüket, amelyen összegezték a 2021-es tennivalókat és az eredményeket. 
 


Új elnökséget választottak 

 


A koronavírus-járvány a szociális szolgáltatásnak ezt a területét is érintette, hiszen egyrészt a pandémia miatt több lett a munka, másrészt a tennivalókat át kellett szervezni. Az ebben a munkakörben tevékenykedő szakemberektől nagyobb odafigyelést, szervezést és empátiát követelt meg a vírusjárvány, ráadásul a munkát nehezítette, hogy a mindenkori járványügyi előírásokat be kellett tartani és tartatni a betegség terjedésének megakadályozása érdekében. 


Az elmúlt év azért is volt fontos a megyei szövetség életében, mert új elnökséget választottak. Bereczki Lajos újonnan megválasztott elnök vezetésével szeptemberben hagyományteremtő céllal megrendezték az I. Falu- és tanyagondnoki találkozót Aranyosapátiban, ahol az éveken keresztül kimagaslóan dolgozó kollégákat és segítőket elismerésben részesítették. 
 


Díj és díszoklevél 

 


A megye falu- és tanyagondnokainak küldöttsége részt vett a Baranya megyei Alsómocsoládon egy országos szakmai rendezvényen, ahol a megyénkből Kékesi József, Balkány tanyagondnoka Kemény Bertalan-díjat, Néző Ferenc – szintén Balkány tanyagondnoka – pedig díszoklevelet vehetett át. A megválasztott elnökség segítséget nyújtott továbbá az új dolgozóknak a beilleszkedésben, a munkájuk szervezésében és a vizsgára való felkészülésben. Az év végi évértékelő értekezleten – terített asztal mellett, jó hangulatban – megbeszélték a még megvalósításra váró feladatokat, valamint a 2022-es esztendő céljait. 


Alapítottak egy új díjat „Az év falu- és tanyagondnoka Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében” néven. Első alkalommal ezt az elismerést a tagság döntése alapján Szoboszlai Miklós nyírtéti és Bereczki Lajos gyürei falu- és tanyagondnokok kapták. 

 

Borítókép: Szoboszlai Miklós és Bereczki Lajos a díjjal | Fotó: Csobolya Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában