Kocsord

2022.01.22. 11:00

Vasárnap folytatják a nád vágását

A hideg időjárás serény munkára késztette a horgászokat.

KM

Mint lapunkban is megírtuk, az elmúlt vasárnap nádvágásra várta tagjait a kocsordi Kraszna Horgász Egyesület. 
 


Négy órán keresztül 

 


– Megfelelő vastagságú jég fogadta a Kirva-lapos horgásztóra érkező horgászokat, rövid üdvözlés után el is kezdtük a munkát – tájékoztatta lapunkat Jakab János, a civil szervezet elnöke. – Huszonnyolc tagtársunk jött el a környezetvédelmi munkára, mindenkinek jutott feladat bőven. Ki vágta, ki hordta a nádat. Az időjárás is serény munkára ösztökélt bennünket, hiszen -3 fok volt a levegő hőmérséklete. Négy órán keresztül dolgoztunk, az elszáradt növényzetnek a felét sikerült levágnunk. Ennek a munkának az esztétikai szempontok mellett azért van nagy jelentősége, hogy csökkentsük tavunk szervesanyag-terhelését, hiszen nyaranta gyakran előfordul, hogy a lebomló növényi részek miatt alacsony a víz oxigéntartalma, s az a halak pusztulásához vezet. 



Készenlétben a levegőztetők 


– A tavat befedő jég jelenleg még nem okoz problémát, hiszen még nem olyan régen alakult ki, és még nem túl vastag. Amennyiben hó fedné be a jég felületét, s még borús napok is jönnének, akkor már munkába kellene állítanunk a levegőztető berendezéseket. Az egyesületnek 3 darab levegőztetője van, ez elegendő a tó nagyságához képest. A nád vágását vasárnap folytatni szeretnénk, várjuk akkor is lelkes és segítőkész tagjainkat – tette hozzá az egyesület vezetője. 

 

Borítólép: Pecabot helyett szerszámok a kezekben | Fotó: Balogh Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában