Kisvárda

2022.02.07. 12:09

Tovább őrzik a szellemiségét

Béres József 1972-ben alkotta meg a nyomelemeket komplex formában tartalmazó készítményt.

KM

Forrás: Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete Facebook-oldala

A Várday István Városi Könyvtár épületfalán elhelyezett emléktábla megkoszorúzásával emlékeztek a Széchenyi-díjas kutatóra, dr. Béres Józsefre szombaton Kisvárdán. A Béres Csepp megalkotója most ünnepelte volna 102. születésnapját. 
 


Gyógyszerré nyilvánították 

 


Béres József 1972-ben alkotta meg a nyomelemeket komplex formában tartalmazó humán gyógyászati készítményt, amelynek a Béres Csepp nevet adta. 1972 és 1986 között a küzdelem időszaka következett. Politikai és szakmai indulatok övezték a készítményt, majd 1978-ban társadalmi nyomásra a Herbária forgalmazni kezdte. 1989-ben a forgalmazására megalakult a Béres Részvénytársaság, s 2000-ben a Béres Cseppet hivatalosan is gyógyszerré nyilvánították. 
A feltaláló rendkívüli szellemi örökségét a Béres Gyógyszergyár elnökeként fia, ifj. dr. Béres József viszi tovább. Ma már a Béres család 3. generációja is aktívan részt vesz a cég munkájában, irányításában. Abban a páratlan szellemiségben folytatják munkájukat, melyet id. dr. Béres József hagyott örökségül családjára és a Béres névvel fémjelzett vállalatcsoportra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában