Sport

2022.03.23. 14:00

A tanácskozást aktív sportolás követte

A határon inneni és azon túli sportújságírók pozitív élményekkel távozhattak Nyíregyházáról.

ML

A hétfői tanácskozás, majd a hangulatos vacsora után kedden délelőtt a tettek mezejére léptek a kollégák. A sportújságírói kongresszus második napján mindig a sporté a főszerep, most is így volt. Lehetett teniszezni, a központ viszont az Atlétikai Centrumban volt. 
Az ország minden részéről és a határon túlról érkező kollégák szemmel láthatóan csodálattal járták be a párját ritkító csarnokot. Az első emeleti tollaslabdateremben minitorna kezdődött, a füves focipályán pedig a Hoffer-kupa kispályás torna. Három együttes vett részt benne, és körmérkőzéses formában dőlt el a versengés. Az első helyen az Index végzett a Nemzeti Sport és az erdélyi ­Pressing csapata előtt. 


Az atlétikai csarnokban nem volt induló, viszont itt rendezték a díjkiosztót. Ezen Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője – a focitornán is pályára lépett – és nem kis meglepetésre Márton Anita olimpiai bronzérmes és fedett pályás világbajnok adta át az érmeket. 


Ő nem a kongresszusra érkezett, viszont a súlylökő-válogatott kerete Nyíregyházán edzőtáborozik, így örömmel vállalta a felkérést. Az ebédet követően még többen Kisvárdára indultak, ahol megtekintették a Várkerti Stadiont. Aztán mindenki hazafelé vette az irányt, Budapestre, Egerbe, Győrbe, Békéscsabára vagy Marosvásárhelyre. 
 


Minden várakozást felülmúlt 


– A talán soha nem látott magas létszám két dolgot jelez – kezdte a kongresszus értékelését Szöllősi György. – Egyrészt régen tudtunk így összejönni, elég keservesek voltak a hibrid kongresszusok, ezeken tucatnyian voltunk, a többiek online próbáltak bekapcsolódni. Így aztán ki is voltak éhezve a kollégák a személyes találkozásra. 


– Másrészt annak dacára, hogy sokaknak elég messze van Nyíregyháza, mégis nagy örömmel keltek útra. Mindenki várakozását felülmúlta a város, a környezet, a különböző helyszínek, a létesítmények. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy mindenki el volt ájulva, nagyon jól érezték magukat a kollégák, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam. 


– Gyönyörű a városházán a Krúdy terem, nagyszerű volt a szállás, impozáns a vacsora. Elsőrangúak a sportlétesítmények, ami számunkra szakmai szempontból is érdekes volt. Láttuk az épülő stadiont, most pedig az Atlétikai Centrumban tartottuk a hagyományos sportági vetélkedéseket. Jó volt látni, hogy milyen hatalmas fejlődésen ment át a város – jegyezte meg. 


– Hálásak vagyunk dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak az ötletért, a meghívásért. A sűrű kampányesemények közepette is megtisztelt bennünket a kongresszuson, és előadást is tartott. Köszönet jár dr. Kovács Ferencnek, Nyíregyháza polgármesterének, hogy ilyen fantasztikus színvonalon láttak bennünket vendégül a városházán, az Atlétikai Centrumban. 

Jövőre Pécs a házigazda 
– Az a szabályunk, hogy egyik esztendőben a Dunától keletre, a másikon nyugatra rendezzük a kongresszust. A mostani kedvező volt az erdélyi kollégáknak, akik a futballtornán is részt vettek. Hasonlóra számítottunk a kárpátaljai kollégáknál, sajnos a történelem felülírta az előzetes terveinket. Az is csoda volt, hogy Dunda Gyuri el tudott jönni és átvehette az elismerését. Bízom benne, hogy majd minden visszatér a rendes kerékvágásba, és jövőre Pécsen a mostanihoz hasonló hangulatban tudjuk folytatni – zárta Szöllősi György. ML 
 

 

Adományt vittek Beregsurányba



A kongresszus előtt a Magyar Sportújságírók Szövetsége tisztségviselői vasárnap délután kézbesítették a szervezet tárgyi adományait a Beregsurányban kialakított segítőponton. A többnyire a szakemberek által konkrétan megnevezett élelmiszerekből álló, mintegy negyedmillió forint értékű adomány gyors és megfelelő célba juttatásában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt az MSÚSZ segítségére. A szövetség a magyar sport legfontosabb szervezeteinek közös humanitárius akciójához is csatlakozott, a Híd Kárpátaljáért program keretében 500 ezer forintot utalt át az összefogás központi számlaszámára, és az elnökség hétfő reggeli döntése értelmében hasonló összeggel kívánják segíteni a kárpátaljai magyar sajtó munkáját, munkatársait is.

 

Borítókép: A tollaslabdában és a teniszben indulóknak is Márton Anita adta át az érmeket | Fotó: Mán László

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában