Nyíregyháza

2022.03.02. 14:53

Letették a nagykörút alapkövét (videó, fotók)

A hiányzó útszakasz a tervek szerint 2024 első negyedévére készülhet el.

KM

Fotó: Mate Janos

A közbeszerzési eljárás kész, a munkaterület átadva, az alapkő a helyére került: minden adott ahhoz, hogy elkezdődjön a nagykörút bezárása. Szerda délelőtt a  
Móricz Zsigmond utca–Virág utca–Zöldfa utca találkozásánál lévő zöld területen tartották meg az alapkőletételi ünnepséget, ahol dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő kijelentette:

Az elmúlt években sokszor vehettem részt ehhez hasonló eseményen: mindig felemelő érzés, amikor elindítunk valamit Nyíregyháza fejlődéséért. A mostani beruházással nemcsak az itt élők életkörülményei javulnak, hanem gazdaságélénkítő hatása is van. A kiszámítható, biztonságos, kényelmes közlekedés mindannyiunk elemi érdeke. A nagykörút délnyugati szakaszának négysávosításával, kapacitásbővítésével tovább lépünk előre. A konstruktív együttműködés, a tenniakarás valósággá vált. A városvezetés elkötelezettsége és a kormány támogatása teszi lehetővé a hiánypótló beruházást.  

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő történelmi jelentőségűnek nevezte a fejlesztést.

Igazi csapatmunka után elkezdődhetnek a munkálatok. Itt állunk az 1. és a 2. választókerület határánál, és bennünk az a közös, hogy mi együtt gondolkodunk Nyíregyházáért. A hiányzó láncszem a helyére kerül, bezárulhat a nagykörút. A Mező utcai csomópont beváltotta a hozzá fűzött reményeket, a Tiszavasvári úti felüljáró is hamarosan kész, tervezik a Tokaji úti aluljárót, a nyírszőlősi utat sikerült felújítani – ez mind az itt és a környéken élők javát szolgálja.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, hazai forrásból valósul meg. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere mindenkinek köszönetet mondott, aki részese volt a több éves előkészítő munkának.

A leghálásabbak természetesen a magyar kormánynak lehetünk, hiszen biztosították az 5,578 milliárd forintos forrást. A NIF Zrt. stratégiai partnernek számít, sok közös eredményt tudunk felmutatni az elmúlt évekből: ilyen például a nyugati elkerülő, a közlekedési csomópontok, a körforgalmak. Külön öröm, hogy két helyi cég, a Ke-Víz 21 Építőipari Zrt. és a Zemplénkő Kft. a kivitelező. Kialakítanak 5 összehangolt jelzőlámpás csomópontot is. Nyíregyházán eddig is prioritást élvezett a közlekedés fejlesztése, most egy újabb látványos lépéssel haladunk előre.

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatóját megjegyezte: Nyíregyháza felépítése közlekedési szempontból gyűrűs-sugaras szerkezetű. A gyűrű – a nagykörút – a belvárost öleli körül, melyhez sugárirányban csatlakoznak a megye területét feltáró fő– és összekötő utak. Forgalmi szempontból jelenleg a nagykörút ezen szakasza a legkritikusabb, mivel túlterhelt. A 2×2 sáv kialakítása nagyban hozzájárul a város kulcsfontosságú útvonalának tehermentesítéséhez, ezzel megteremtjük a biztonságos közlekedés feltételeit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában