Nyíregyháza

2022.03.29. 11:53

Megújult tornaterem, épülő kézilabdapálya

A cél, hogy a mozgás beépüljön a gyermekek mindennapi életébe.

A nyíregyházi Bem József Általános Iskola felújított tornatermét és az intézmény udvarán épülő kézilabdapályát tekintette meg kedden dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere és dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője.

 

– Óriási öröm, ha egy iskola épül, szépül, fejlődik. A szülők és a pedagógusok egyaránt megfogalmazzák az igényt úgy a kültéri pályák, mint a tornatermek korszerűsítésére, mi pedig folyamatosan igyekszünk ezeknek a kéréseknek eleget tenni. Többek között a Bem József Általános Iskola 640 diákja is immár egy megújult, modern tornateremben mozoghat, sportolhat – mondta el a bejáráson dr. Szabó Tünde, s hozzátette: az intézmény a küzdőtér teljes rekonstrukciója mellett új ledvilágítással, tornatermi és szertárajtókkal, bordásfalakkal és öltözőkkel büszkélkedhet. A beruházás költsége 62 millió forint.

 

– S ha ez nem lenne elegendő, a Magyar Kézilabda Szövetségnek köszönhetően egy 22x42-es kézilabdapályát és körülötte egy kétszáz méteres rekortán futópályát alakítanak ki. Konzultáltam a testnevelőtanárokkal, edzőkkel, ők is nagyon örülnek, hiszen a fejlesztések lehetővé teszik, hogy a gyermekek egészségesebben éljenek, még változatosabban mozoghassanak, ami az utánpótlás-nevelésben, a tehetségek felismerésében nagy segítség – mutatott rá az államtitkár.

 

 

 

Élnek a lehetőségekkel

 

 

Dr. Kovács Ferenc polgármester kifejtette: minden lehetőséget megragadnak, hogy Nyíregyháza összes oktatási-nevelési intézményét felújítsák, a Bem-iskola tornatermének korszerűsítésére például a TAO-s finanszírozás mellett kiemelt sportcélú támogatást is igénybe vettek.

 

 – Ez hatalmas feladat, de sokat már teljesítettünk, hiszen tizennégy óvodai sportpályát alakítottunk ki, felújítottunk tizenhét iskolai tornatermet, a Vasvári-gimnáziumban a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával hamarosan elkészül egy műfüves focipálya, ami az ötödik ilyen létesítmény a városban. Az önkormányzat és a partnerei, tehát a tankerület és a különböző sportági szövetségek mindent megtesznek azért, hogy a nyíregyházi fiatalok kedvükre sportolhassanak, mozoghassanak kiváló szakemberek irányításával. Úgy gondolom, ebben az elmúlt tíz évben óriásit léptünk előre – jegyezte meg a megyeszékhely polgármestere.

 

Játékos órák, új módszerek

 

– Iskolánk életében nagyon fontos a sport, hiszen már 1988-ban, az akkori sportcsarnok adottságaira építve elindítottuk alsó tagozatban a mindennapos testnevelést, a felsősök körében pedig a röp- és a kézilabda sportágakban az emelt szintű testnevelés-oktatást – ismertette röviden dr. Baloghné Mester Éva intézményvezető. – A mai napig nagyon fontos számunkra, hogy a diákjaink mindennapi életébe beépüljön az igény a rendszeres mozgásra. Erre próbáljuk őket ösztönözni azokkal a játékos testnevelésórákkal is, amiket ebben az évben például a sportfesztivál köré csoportosítva tartottunk különböző élmény- és látványelemekkel. A kollégáim nagyon lelkesek, szívesen tanulják az új módszereket. Az a célunk, hogy a tanulók megszeressék a sportot, és egészséges felnőttekké cseperedjenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában