Tiszakerecseny

2022.06.13. 18:09

Állatparki belépők a tiszakerecsenyieknek

ltl

Nagy öröm érte a Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola tiszakerecsenyi telephelyét. A közelmúltban osztálytalálkozót tartottak a Vásárosnaményi járásban fekvő településen, és a főszervező Szász Károly gondolt a földijeire is: tizenöt, a Nyíregyházi Állatparkba szóló belépővel lepte meg őket. Az ajándékot lapunk hűséges olvasója, Oroszné Liba Éva vette át. 

Jó helyre kerültek a belépők 

– Miután végeztem a Nyíregyházi Főiskolán, idestova 34 éve tanítok itt – mondta a tanárnő, aki tősgyökeres tiszakerecsenyi. – A közel ezer lelkes településen százkét tanulónk van a nyolc osztályban. Sok a halmozottan hátrányos helyzetű gyermek, nagyon jó helyre kerültek a belépőjegyek, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. 
Jól sejtettük: a helység nevének utótagja a kerecsen (egyfajta vadászsólyom) madárnévből alakult személynévből ered. A faluról vette a nevét a Szalók nemzetségbeli Kerecseny család, amely a XIV–XVI. századig fő birtokura volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában