Baktalórántháza

2022.06.19. 09:00

Az egyetem fejlesztéséről egyeztettek

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a megyének szüksége van egy stabil, erős egyetemre.

LTL

Üzleti konferencia és szakmai találkozó keretében ültek össze és egyeztettek a Nyíregyházi Egyetem és a régió közéleti és üzleti vezetői a Fenyves Szálloda és Konferencia-központban. A Híd a jövőbe – Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gazdasági és oktatási stratégiája elnevezésű konferenciasorozaton A Nyíregyházi Egyetem jelene és jövője címmel Vassné prof. dr. Figula Erika rektor tartott előadást. 

Összefogásra van szükség 

Az átalakult egyetem fejlesztési irányairól dr. Mészáros József, a Nyíregyházi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. A programon köszöntőt mondott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, az egyetemet fenntartó kuratórium tagja, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke és Halkóné dr. Rudolf Éva, a Nyíregyházi Egyetem kancellárja is. 
Az eseményen részt vett többek között dr. János István általános rektorhelyettes és Kósáné dr. Bilanics Ágnes oktatási rektorhelyettes, dr. Kovács Barnabás kuratóriumi tag, dr. Kovács Levente, a Nyíregyházi Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottságának elnöke, dr. Szabó Tünde és dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselők, valamint a megyei közgyűlés képviselői, polgármesterek, a meghívott vállalati vezetők, szakemberek. 
A résztvevők egyetértettek abban, hogy Nyíregyházának és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének szüksége van egy gazdaságilag stabil, európai szinten működő erős egyetemre, ezért üzleti, közéleti és szakmai összefogásra van szükség. 

Hatékony együttműködés 

Az egyetem innovatív, szellemi, tudományos központként motorja kíván lenni a régiós gazdaságnak. Eközben minél több gazdálkodó, társadalmi szervezettel, közintézménnyel, önkormányzattal szeretnének hatékonyan együttműködni. 
A régió gazdasági fejlődése szempontjából fontos feladat a jövőben, hogy az egyetem kutatási eredményei, szolgáltatásai mind szélesebb körben elérhetőek legyenek a helyi igényeknek megfele­lően. 

 

Borítókép: Vassné prof. dr. Figula Erika rektor, dr. Mészáros József, a Nyíregyházi Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke és Halkóné dr. Rudolf Éva kancellár köszöntötte a konferencia résztvevőit | Fotó: egyetem

Címkék#egyetem#NYE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában