Szabolcs-Szatmár-Bereg

2022.07.16. 14:56

Dalokkal tisztelegtek a magyar katonák emléke előtt (fotók)

Nem is gondolnánk, hogy milyen sok magyar katonanóta van.

 Természetesen ez nem véletlen, hiszen Magyarország történelmét végigkísérték a függetlenségért és a hazáért vívott háborúk.
Nemcsak sok magyar katonanóta van, hanem sokan szeretik is énekelni azokat, ápolva ezzel is magyar katonai hagyományokat, ébren tartva a magyar katonák vitézségét, bátorságát hazaszeretetét.
Talán a szervezők és a helyi önkormányzat vezetői sem gondolták egykoron, amikor útnak indították az Encsencsi Katonanóta Fesztivált, hogy 2022-ben immár a tizedik rendezvénynek adhat otthont a Nyírbátorhoz közeli település. 


Szombat reggel az iskola előtti téren térzene jelezte, hogy különleges napra virradtak Encsencs lakói. a budapesti Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Helyőrség Dandár Központi Zenekara csalogatta a fesztiválra a helybelieket. A találkozó nyitányaként a résztvevők megkoszorúzták a háborúk áldozatainak emlékművét, majd az oktatási intézmény tornatermében megkezdődött  afesztivál. Énekeltek katonanótákat dalárdák, néldalkörök, hagyományőrző egyesületek, szóló énekesek és népzenészek is. 
Az ebéd is különleges volt, és stílszerűen kötődött  a katonanótákhoz, ugyanis a Magyar Honvédség 5. Bocskai istván Lövépszdandár  mozgókonyhájában, az úgynevezett gulyáságyúban készült el.

Címkék#katonanóta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában