Városi közgyűlés

2022.07.21. 15:27

Új alpolgármestere lett Nyíregyházának

Kiváló egészségügyi dolgozók és képzőművészek tevékenységét ismerték el.

Fotó: Gazdag Mihály

Megszokott, hogy a megyeszékhely közgyűlése a város lakosságának gyógyításában, ápolásában kifejtett odaadó, kiemelkedő munkát végző személyeknek a Nyíregyháza Kiváló Egészségügyi Dolgozója Eisert Árpád-díjat adományozza.

Először dr. Lesch Miklós, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház felnőtt Infectológiai Osztályának osztályvezető főorvosa vehette át az elismerést dr. Kovács Ferenc polgármestertől a városi közgyűlés napirendi pontjai előtt.

Dr. Lesch Miklós 1978-tól végez gyógyító tevékenységet a Jósa András Megyei Kórház belgyógyászati osztályán. Kiváló szakemberként meghatározó személyisége a kimagasló nyíregyházi egészségügyi ellátásnak. A gyógyítás iránti elkötelezettségével, magas fokú emberségével, vezetői attitűdjével méltán érdemelte ki a környezetében élők, a kollégák, munkatársak, és a gyógyulni vágyó páciensek tiszteletét és elismerését. 2000-től a felnőtt Infectológiai osztály megbízott osztályvezető főorvosa, majd 2008-tól osztályvezető főorvos, valamint a megyei Hepatológiai Centrum vezetője.
Sebőkné Farkas Éva is Eisert Árpád-díjat vehetett át. Ő 2007-től a Jósa András Oktatókórház szakdolgozója, 2012-től osztályvezető ápolóként látja el feladatait. Rendkívül példamutató és lojális, ápolásvezetői munkáját mindig következetesen, lelkiismeretesen, és a betegek érdekeit szem előtt tartva végzi. A világjárvány miatt kialakított covid ápolási egységek irányításába elsőként kapcsolódott be, ezt a feladatot jelenleg is ápolási szakmai vezetőként látja el.

Az önkormányzat képzőművészeti ösztöndíját 2022-ben három alkotó nyerte el a város kulturális életében kifejtett munkássága elismeréseként: Székhelyi Edith festőművész, Fekete Nóra textilművész és Csutkai Csaba fotóművész.

Az előző közgyűlés óta időközi választásokat tartottak két választókerületben. A FIDESZ-KDNP jelöltjei fölényesen nyertek: dr. Ulrich Attila az egyes, Halkóné dr. Rudolf Éva a hármas választókerületben győzött. A kompenzációs listán megüresedett helyet Szenti Tibor töltheti be a közgyűlésben. Bizottsági tag lett Smidt Ferenc, Gyula Szabolcs, Tormássi Géza, Dóró Erika és Szenti Tibor. Mindannyian esküt tettek.

– Az egyeztetések után javaslom, hogy a képviselő testület válasszon meg nem a képviselő testület tagjai közül főállású alpolgármestert dr. Podlovics Roland személyében, aki augusztus elsejétől a ciklus végéig látja el a teendőit – jelentette be dr. Kovács Ferenc polgármester. Tizennyolc igen és egy nem szavazattal támogatták a javaslatot.

Az önkormányzat szponzori szerződést kötött a 2022/2023-as évadra a Nyíregyháza Spartacus Football Club Kft.-vel, melyet Kósa Árpád ügyvezető képviselt. A férfi labdarúgócsapatra 65 millió forintot, a női együttesre 2,5 millió forintot szavaztak meg (12 igen, 5 nem és 1 tartózkodás mellett) szponzori támogatásként, erre a vállalt kötelezettségek teljesítése esetén jogosult a Szpari.

Dr. Kovács Ferenc megerősítette, hogy kihirdette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit díjazó közönségszavazásának eredményét Az Utazó magazin. Eszerint az év turisztikai szervezete a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. lett.

– Gratulálok a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. összes munkatársának. A díj bizonyítéka az önkormányzat tudatos turisztikai fejlesztéseinek. A városban eltöltött vendégéjszakák száma az elmúlt 10 évben megduplázódott Nyíregyházán.

Képviselői kérdésre válaszolva a polgármester bejelentette, hogy Sigmond Sándor városi főkertész közös megegyezéssel távozott a posztjáról. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában