Nyíregyháza

2022.08.30. 20:00

Nem dobták ki az iskolatáskát, a tanszert

A gyerekek boldogan válogattak a szebbnél szebb táskák és tolltartók közül.

Fotó: Sipeki Péter

Ne dobd ki az iskolatáskád! – Fenntartható iskolakezdés mottóval hirdette meg az idén is a tanszergyűjtő akcióját az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási (ÉAK) Nonprofit Kft., valamint a megyeszékhely önkormányzata. A kezdeményezéshez a városlakókon kívül a Kodály-iskola diákjai is csatlakoztak, így a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézményben izgatottan várták a gyermekek, hogy megkapják az ajándékot.
– A pandémia miatt 2019 után most szervezhettük meg ismét az akciót és nagy öröm, hogy többszáz tanszert – iskolatáskákat, tolltartókat, tornazsákokat, füzeteket – adhatunk át – mondta az ünnepségen Petró Árpád cégvezető, s valóban, az iskolakezdéshez a családok jó minőségű eszközöket kaptak. – A kezdeményezés másik fontos üzenete, hogy ezek a tárgyak nem kerültek a szemétbe, nemcsak újrahasznosítottuk ezeket, hanem örömöt is szereztünk vele a diákoknak és a szülőknek – tette hozzá a cégvezető.

Mindenkinek jut belőle

Dr. Kovács Ferenc polgármester elsőként a jószívű és segítőkész nyíregyháziaknak mondott köszönetet, akik csatlakoztak az adománygyűjtéshez, majd arról beszélt, hogy az önkormányzat is minden évben segíti a tanévkezdést.

–  Az idén 4500 tanszercsomagot osztunk ki a diákoknak – mondta, s kiemelte: nagyon fontos, hogy minden fiatalnak legyen iskolaszere, ne kelljen emiatt szégyenkeznie már a tanévkezdéskor.

– Nehéz időben minden segítség duplán számít. Nagyon fontos, hogy ennyi adomány összegyűlt, hiszen ez nemcsak a most itt élő családoknak, hanem a később bekerülőknek is támogatást jelenthet – tette hozzá, dr. Nagy Erzsébet, a Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója pedig merősítette: valóban elég lesz az egész tanévre.

– Köszönjük, hogy az önkormányzat egész évben támogat minket és azt, hogy az ÉAK Kft. ismét nekünk szervezte meg az adománygyűjtést. A gyermekek átmeneti otthonában most 14, a családok átmeneti otthonában pedig 20 olyan korú ifjú él, akiknek szeptember elsején kezdődik a tanév. Az ajándékokból azonban jut a kisebbeknek is, akik a rajzoláshoz, a kreatív foglakozásokon tudják ezeket használni.
– Szeretnénk ebből hagyományt teremteni és bízunk benne, hogy jövőre még többen csatlakoznak az akciónkhoz – nézett a jövőbe Petró Árpád, miközben a diákok mosolyogva és lelkesen válogattak a jó minőségű és márkás termékek közül a Tokaji úti intézményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában