Tiszadob

2022.08.27. 12:08

Országos vadásznap Tiszadobon

Vadászkürtök érces hangja, vadászkutyák vidám csaholása jelezte szombat reggel az Andrássy-kastélynál, hogy különleges napra ébredt Tiszadob és egyben a megye lakossága. Ez valóban így is történt, hiszen Szabolcs-Szatmár-Beregben első ízben rendeztek országos vadásznapot, s helyszíni díszletet a mesebeli kastély és a parkja adta.

Az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete vállalata magára a kétnapos programsorozatot. Nem elírás a kétnapos rendezvény, az országos vadásznap ugyanis már pénteken megkezdődött szakmai konferenciával, szombaton pedig a civil közönség előtt tárta ki ajtaját a vadásznap.

 

A vadászok védőszentje, Szent Hubertusz püspök tiszteletére ünnepi liturgiát rendeztek szombat reggel, majd imádságot mondtak a vadászokért. A megnyitó gondolatok a szertartás után hangoztak el, majd kitüntetéseket adtak át a vadgazdálkodásért és a vadásztársadalomért kiemelkedő munkát végzett személyeknek.

 

Ezt követően számos program várt a résztvevőkre, a kisebb és nagyobb érdeklődőkre.

Koncertet adott többek között a Készenléti Rendőrség zenekara, bemutatták tudásukat és ügyességüket a vadászkutyák. Az Andrássy-kastélyban vadászati kiállítás és virtuális lövészet várt a vendégekre, míg a sövénylabirintusban trófeakiállítás. A szervezők hirdettek erre a napra vizslaversenyt és főzőversenyt is, valamint kísérletet tettek Guinness-rekordra is, ugyanis még senki sem főzött 2300 liter szarvasgulyást.

 

Hogy sikerült-e a rekordkísérlet, illetve hogy mi minden várta még a látogatókat, portálunkon bővebben is beszámolunk majd.

Címkék#vadásznap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában