Napkor

2022.08.31. 19:58

Valóra vált a napkori álom

Napkoron új épületszárnnyal és tornacsarnokkal, felújított iskolában kezdődött a tanév.

Fotó: Pusztai Sándor

A Nyíregyházi Tankerületi Központ sikeresen pályázott a Napkori Jósika Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola infrastrukturális és eszközfejlesztésére, tették ezt azért, hogy egyenlő esélyeket teremtve jól felszerelt tantermekben, szaktantermekben, modern informatikai eszközökkel – tanulhassanak a diákok.

Plusz forrást kaptak

Többek között új csoportszoba, környezettudatos és energiahatékony napelem, digitális táblák, és új tornacsarnok – sorolta dr. Spinyhért Zsolt polgármester, de nem volt minden egyszerű.

– A növekvő infláció új helyzetet teremtett, bajban voltunk, ám dr. Seszták Miklós segítségével sikerült plusz forrást szerezni. Kicsivel több mint egy év elteltével pedig itt állhatunk és avathatjuk a megújult oktatási intézményt. Rajtatok a sor, hogy kiváló feltételek mellett készülhessetek fel a középiskolai életre.  Fél évszázados álmunk vált valóra azzal, hogy új tornacsarnokot is avathatunk, amivel jelentősen javul a sportolási lehetőségek tárháza. Foci, atlétikai, kézi- és kosárlabda, csodálatos sportpálya áll a rendelkezésetekre. Nagy esélyt kaptatok, ez használjátok ki – fogalmazott  a diákokhoz szólva a településvezető.  

Gaszperné Román Margit, a Nyíregyházi Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy uniós és hazai támogatással olyan jelentős beruházást sikerült megvalósítani, ami az itt tanuló csaknem 200 gyermeknek, a 21 pedagógusnak, valamint 9 dolgozónak teremt a tanuláshoz, a munkához korszerű feltételeket.

A tankerület több mint 600 millió forintos támogatást nyert el a fejlesztésre, majd dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő mondott egy másikat: 1 milliárd 52 millió forint. Ezt lett a beruházás végösszege, de a végeredményt látva megérte. 

– A napkoriak mertek álmodni és azt valóra váltani, olyan intézményük van, amire méltán lehetnek büszkék. Emlékeztetett rá, hogy napkori születésű George Zukor, a 14-szeres Oscar-díjas filmrendező, s talán a diákok között van a jövő sikeres rendezője, sportolója. 

– Hogy a tehetség kibontakozhasson, annak már megvannak a településen a feltételek – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában