Vásárosnamény

2022.10.15. 10:00

Az őszi vadászatokról árulkodnak a trófeák

Nagyon sok vadász várta már a naptári ősz megérkezését, hiszen az érett gímbika vadászata szeptember 1-jével megkezdődött, rá egy hónapra pedig már az érett dámbikát is terítékre lehetett hozni.

Hogy az idei vadászatok mennyire is lettek sikeresek, arról árulkodik majd az a gím és dám trófeamustra, amit a hagyományokhoz híven az idén is megrendez a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége Vásárosnaményban október 29-én. A Hunor Hotel udvarán 10 órakor csendül fel a vadászhimnusz a Vásárosnaményi Férfikar előadásában, majd a vadásznapot megáldja Szalay Kont református esperes. A vendégeket köszönti Szurovcsák András, a szövetség elnöke, a trófeamustrát megnyitja Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára. Ünnepélyes pillanatoknak is szemtanúi lehetnek a résztvevők, ugyanis együttműködési megállapodást köt a partiumi Szatmár megyei vadászok szervezete a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségével.
Ezt követően kihirdetik az október 27-én és 28-án megrendezett nemzetközi drótszőrű németvizsla tenyészvizsga és tenyészszemle eredményét.
A nap során a kiállított trófeák mellett meg lehet tekinteni Juhász Katalin fotográfus tengeri vadászatot bemutató tárlatát is, valamint lesz még vadételfőzés, „turimuri vásár”. Koncertet ad 16 órakor a Trio Consort, 18 órakor a Folk Fusion, 19 órakor pedig táncház kezdődik.

KM

 


Borítókép: Archív fotó: M. Magyar László
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában