Nyíregyháza

2022.10.27. 11:30

Gereblyét és lapátot is ragadtak a tánctanodások

A Sóstói Múzeumfaluban közel ötvenen tevékenykedtek.

Remek közösségépítő programot szerveztek a skanzenben

Forrás: A Tánctanoda archívuma

A Tánctanoda nemrég örökbe fogadott egy portát a Sóstói Múzeumfaluban. A tanodások vasárnap délelőtt már ki is vették részüket az őszi munkálatokból. A közel ötvenfős csapat tagjai (gyerekek, felnőttek egyaránt) elsősorban a levelek összegyűjtésében, a dió szedésében, a fatörmelék eltakarításában segédkeztek. A jánkmajtisi porta hátsó szegletében kialakítottak egy komposztálót, hogy az értékes levélhulladékot újra tudják hasznosítani. 

Társadalmi munkában 

– Ez a „portagazdaság” a tanodánk életében azért is fontos, mert a próbatermi munkán kívül a táncosok, a szülők olyan közösségépítő, társadalmi munkában vesznek részt, ami azonos a Tánctanoda értékrendjével. Számunkra ugyanolyan fontos a ház körüli munkák megismerése, mint maga a táncanyagok elsajátítása – mondta Antal Roland művészeti vezető. Az idén még részt vesznek a skanzen téliesítésében is, tavasszal pedig a portán található házak tapasztásában, festésében segédkeznek a szorgos kezek. 

Juhászok az Alvégesiben 

Dömötör-napi juhászkodást rendeznek szombaton az Alvégesi Művelődési Házban. Délután ötkor kezdődik a program, előadást tart Bácsi István, pásztortáncokat mutatnak be, táncmulatság lesz a Bakator Zenekarral. Kirakodóvásár és kézműves-foglalkozás is színesíti a hagyomány­ápoló programot, amely az Alvégesi Művelődési Ház és a Tánctanoda közös rendezvénye. 

Remek közösségépítő programot szerveztek a skanzenben
Forrás: A Tánctanoda archívuma


 LTL

Címkék#tánctanoda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában