Nyíregyháza

2022.10.14. 12:40

Krúdy nevét a tehetsége tartja fenn (fotók)

– Mindenki tehetséges valamiben: van, aki írni tud, van, aki festeni, vagy házat építeni – de ahhoz, hogy egy életmű hosszú ideig fennmaradjon, kell valami plusz. Krúdy Gyula sokarcú író volt, aki, miközben meseszerű világot teremtett, fontos társadalmi problémákat is feszegetett – ezt mondta a Krúdy-szobornál tartott pénteki megemlékezésen dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere, aki a múlt tiszteletének jelentőségéről is beszélt.

 Úgy fogalmazott: aki Krúdy műveit olvassa, megláthatja Nyíregyháza régi arcát, s elképzelheti, hogy indult el a város a polgárosodás útján. 


Köszöntője után az íróról elnevezett nyíregyházi gimnázium diákjainak köszönhetően az ünnepség résztvevői időutazáson vehettek részt: hallhattak a girbe-görbe utcákról, melyeken csak a bennszülött nyíregyháziak tudnak eligazodni, a gyönyörű Sóstói-erdőről, ahol a férfiak időnként meztelenül sétáltak, a nyíregyházi főtéren lévő zöld padról, ahonnan szemügyre lehetett venni a sokszínű piacot és persze a Nyírségről, ami Magyarország legszebb tája.   
Pénteken a megyei könyvtárban, a Krúdy Art moziban és a Kállay Gyűjteményben is rendeznek programokat Krúdy Gyula születésének 144. évfordulója alkalmából – hamarosan ezekről is beszámolunk.

Címkék#Krúdy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában