Nyíregyháza

2022.11.21. 13:16

Jubiláltak a Zay-iskolában

Tartalmas programsorozatot szervezett a harmincöt éves iskola.

Fotó: Asztalos Szilard

Hagyományosnak számít a Zay-s hét az oktatási intézmény életében. A Nyíregyházi SZC Zay Anna Technikum és Kollégium rendezvényének vezérfonala ezúttal az egészségmegőrzés és a betegségmegelőzés volt.
A mostani programsorozat azért is különleges, mert az iskola fennállásának 35. évfordulóját ünnepli.
A nyitónapon véradás volt, majd kihirdették a Zay-pályázat eredményét. A témaköröket a tanév elején írták ki. A tanulók az általuk választott témák feldolgozásával, önálló kutatómunkával (oktatói, témavezetői iránymutatás mellett) pályázhattak.
A Zay Egészségmegőrzési Héten tanévben Máté István festőművész kiállítása nyílt meg az intézmény aulájában. Utána az érdeklődők a sürgősségi betegellátás aktualitásairól hallhattak szakmai információkat.
A második napon a II. Zay Tudományos Napon az iskola jelenlegi és volt tanítványai tudományos kutatómunkáikat mutatták be.
A nyílt napon szakmai és közismereti órákon vehettek részt az egészségügyi és szociális szakmai képzések iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik. Délután volt mese- és prózamondó verseny, a kollégiumi tanulóknak Ki mit tud? programot szerveztek.
A negyedik napon az iskolai névadó, Zay Anna szellemiségének tiszteletére bonyolították le a Herbária Napot, ahol a gyógynövényeké volt a főszerep. A Zay Anna Gyógynövénykert és Teaház szervezői a leggyakrabban alkalmazott gyógynövények hatásairól, alkalmazásuk lehetőségeiről tartottak tájékoztatót.
Az iskola jubileumi gálaműsora után a nyugdíjas találkozón látták vendégül az egykori oktatókat.
A zárónapon eszközbemutató és személyiségfejlesztő foglalkozásokon vehettek részt az iskola tanulói, majd jótékonysági bál színesítette a repertoárt.

KM

Címkék#zay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában