Nyírtass

2022.11.16. 14:29

Több szolgáltatást nyújtó intézmény is megújulhatott a közelmúltban Nyírtasson

Megújult az orvosi rendelő

Fotó: Önkormányzat

 Mint ahogyan a település önkormányzata tájékoztatta szerkesztőségünket, a helyi ifjúsági ház, az orvosi rendelő és a szociális szolgálat is korszerűsödött, egy uniós pályázat keretében szigetelték az épületeket. A meglévő önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok szerkezetileg jó állapotban voltak, ezért az energetikai felújításokat el tudták végezni rajtuk október 25-ei határidőig. A homlokzati szigetelésre, napelemek telepítésére azért volt szükséges, mert az épületek működési költségei nagyon magasak voltak, fenntartásuk sokszor nehézségbe ütközött. –  Az épületek felújítása régóta célként fogalmazódott meg a képviselőtestület tagjaiban, a felújításhoz az anyagi forrást egy 30,74 millió forintos, vissza nem térítendő európai uniós pályázaton nyerte el a település – tudatta az önkormányzat.

A beruházás során megújultak a fűtési rendszerek, valamint infokommunikációs akadálymentesítésre és napelemes rendszer telepítésére is lehetőség nyílt a projektben. 

KM

 


 

Címkék#Nyírtass

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában