Nyíregyháza

2022.12.19. 20:00

Tükörsima aszfalton autózhatnak

Hatszázmillió forintból újult meg a rozsrétszőlői bekötőút.

KM

Az utolsó simítások ugyan még váratnak magukra, átadták a forgalomnak a 600 millió forintból megújult rozsrétszőlői bekötőutat. A munkálatokat hétfő délután a városrész önkormányzati képviselője, Vassné Harman Gyöngyi sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni szemlén tekintette meg.

Tavasszal befejezik

– Az ipari park közelsége miatt ezen az útszakaszon évek óta nagy a forgalom. Mostanra elengedhetetlenné vált a rozsrétszőlői bekötőút teljes felújítása, szélesítése és megerősítése a körforgalomtól közel egy kilométer hosszan – ismertette Vassné Harman Gyöngyi. Hozzátette: a beruházás nyolcvan százalékban elkészült, az aszfaltozás, az útburkolati jelek felfestése és a végleges forgalomtechnika kiépítése befejeződött.

– A NyírVV december 15-én visszavette a munkaterületet téli üzemeltetésre. Várhatóan 2023 tavaszán, a mederburkolás és a humusz leterítése után zárul le a projekt.

Biztonságosabbá vált

A forgalmas szakaszon főleg teherautók, kamionok közlekednek, a szűk út és a padka veszélyt jelentett az itt élőkre és közlekedőkre. A városüzemeltetés dolgozói is gyakori vendégek voltak arra, hiszen a nehéz gépjárművek pillanatok alatt kijárták a befoltozott kátyúkat.

– A felújított és kiszélesített úton ezentúl biztonságosabban közlekedhetnek a városrész lakói, aminek nagyon örülünk, hiszen régóta vártunk erre – árulta el Vassné Harman Gyöngyi.

A kivitelező arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a téli üzem alatt a H30-as busz a megszokott útvonalon közlekedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában