Oktatás

2022.12.18. 10:44

Új tankönyvcsalád jelent meg

A napokban bemutatták a Szent Imre Tankönyvcsaládot, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) megbízásából a Katolikus Pedagógiai Intézet gondozásában készült történelem, magyar nyelv és irodalom tankönyveket a középiskolák 9-12. évfolyamai számára készültek – adta hírül a MKPKsajtószolgálata.

 Utoljára katolikus közismereti tankönyvek több, mint 70 évvel ezelőtt íródtak, ezért is kiemelkedő fontosságú a most bemutatott tankönyvcsalád. A történelem, magyar irodalom és magyar nyelvtan tantárgyakból megjelent tankönyveket a hozzájuk tartozó szöveggyűjteményekkel együtt a Szent István Társulat adja ki, a gimnáziumban, szakgimnáziumban, vagy technikumban tanuló diákok számára. A tankönyvek bármely fenntartású intézmény számára rendelhetőek és ingyenesen elérhetőek a 2022. évi Tankönyvjegyzékről, a KELLO-n keresztül. Fontos megemlíteni, hogy a tankönyveket a katolikus oktatási intézményekben sem vezetik be kötelezően.

Címkék#tankönyv

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában