2023

2023.01.02. 14:00

A mátészalkai kórházban született az év első babája megyénkben

Zalán egészséges, szerdán már mehet is haza lánytestvéréhez.

Mátészalkán született az év első babája megyénkben, Tóth Zalán 3500 grammal, 53 centiméterrel született január elsején kora reggel 5.30-kor. A baba és az anyukája is jól vannak, egészségesek. Mint azt az édesanyától megtudtuk, kisfia természetes úton jött a világra, második gyerekként érkezett meg a családba. Otthon 9 éves lánytestvére már nagyon várja.

Tóth Zalán

– Mindketten egészségesek vagyunk, jól vagyunk, így az orvosok azt mondták, már szerda reggel csomagolhatunk is és indulhatunk haza Hodászra – mondta Farkas Erika.

Hozzátette, igaz nem az első babáját viszi haza, de egy kicsit izgul, az első után eltelt 9 év sok idő és úgy érzi, újra rutint kell majd szereznie a baba körüli teendőkben.

– Szerencsére a kicsi szépen elkezdett enni, ezzel nem lesz baj. Rengeteget alszik és egyelőre úgy fest: kiegyensúlyozott, nyugodt gyerek lesz, ami persze idővel sokat változhat. Egyébként is azt szokták mondani, nincs két egyforma gyerek a családban, így Zalán is tartogathat „meglepetéseket” – jegyezte meg jókedvűen az édesanya. A Zalán nevet ő választotta kisfiának, a név különlegessége tetszett meg neki, s bár egy jó ideig gyakori névnek számított, most egyre ritkábban választják. Farkas Erika elmondta azt is, a kislányuk mellé mindenképp szerettek volna még egy gyermeket,  a lányuk is vágyott a testvérre, a férje pedig egy fiú örökösre, így a családban mindenkinek teljesült az álma. Az anyuka a szociális szférában dolgozik gondozóként, egy ideig maga mögött hagyja a munkát, pihenőre megy kisfia két és fél éves koráig.

Fotó: kórház 

 

Címkék#első baba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában