Nyíregyháza

2023.01.16. 17:01

Diákokat toboroz az MCC

Diákok beszélgetnek a következő félév programjairól Korpai Péter programkoordinátorral | Fotó: Gazdag Mihály

Január 31-ég lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collégium ( MCC) Középiskolai Programjára – mondta el szerkesztőségünknek a nyíregyházi központ vezetője, Vargáné dr. Bosnyák Ildikó. Hozzátette: a középiskolások félévkor is bekapcsolódhatnak a programba, a létszámban nincs felső határ.

– Az mcc.hu oldalon a Jelentkezés fülre kattintva elérhető az adatlap, melyet végig ki kell tölteni, és csatolni kell mellé egy szabadon választott olvasmány, film, sorozat, színházi darab összefoglalását vagy kritikáját 1–1,5 gépelt oldal terjedelemben. Az írással kapcsolatos tartalmi, és formai követelmények ugyanezen az oldalon megtalálhatók. A Középiskolás Program az országban egyedülálló módon ingyenes online képzést kínál olyan 9 – 12. évfolyamos fiatalok számára, akik érdeklődnek társadalmi, gazdasági és közéleti témák iránt, szeretnének elmerülni a különböző tudományterületekben. Az alapvetően e-learning alapú képzés mellett hetente tartunk klubfoglalkozásokat, ingyen biztosítunk idegennyelvi oktatást, többnapos közösségépítő táborokat szervezünk – sorolta a főbb programpilléreket a központ vezetője.

Mottójuk: „Ahol a közoktatás véget ér, ott kezdődik az MCC.” A nemzetközi tehetséggondozó hálózat nyíregyházi műhelye tavaly szeptemberben indult, azóta a Fiatal Tehetség Programban, valamint a Középiskolás Programban részvevő diákok is jól beilleszkedtek, egy érdeklődő, motivált csapat jött létre – tudtuk meg a központvezetőtől. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában