Nyírtelek

2023.01.04. 11:09

Lezsák Sándor gratulált az egyetemi munkához

A Nyíregyházi Egyetem oktatói és nappali tagozatos hallgatói közül többen is bekapcsolódtak a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány „Nyírségi Bokortanyák I.” elnevezésű kutatásába.

 Négy kisebb létszámú kutatócsoport képviselte az egyetem, amely egy országos méretű kutatás részévé vált. Dokumentumfilmben szerepeltek és közösen publikáltak.
Dr. Márton Sára, a Bessenyei György Tanárképző Központ főigazgatója csapatából Kiss Benjámin, Kovács Kinga és Peres István vettek részt a kutatásban. 

Bácskainé dr. Pristyák Erika, a Turizmus és Földrajztudományi Intézet oktatójának stábja Farkas Ákos, Gagna Bálint és Mihalik Martina hallgatókból állt. Nyilas Orsolya, az Alkalmazott Humántudományok Intézete oktatója Bácsi Anna, Iski Evelin, Oláh Dániel és Puskás Laura közreműködésével teljesítette a feladatot. Körei László, a Történettudományi és Filozófia Intézet oktatója, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ vezetője kutatócsoportját Vágner Norbert Krisztofer és Virágh Máté egyetemi hallgatók alkották. 
A Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány munkatársai és a szakmai szervezők elismeréssel szóltak a Nyíregyházi Egyetem oktatóinak és hallgatóinak csapatmunkáiról, melynek eredményeképpen tanulmánykötet készült.  
A nyírteleki projektzáró rendezvényen dr. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, az alapítvány elnöke és dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője, a Nyíregyházi Egyetem Történettudományi és Filozófia Intézetének docense is elismeréssel gratulált az értékfeltáráshoz. 

 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában