Kelet-retró

2023.01.15. 08:00

Megöltek egy eladólányt!

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1983. január 15., szombat

A "boldog ember" falujában, Magosligeten már csak a legkisebbek tanulnak a helyi iskolában. A módszerek sokat változtak, de a jó öreg számológép még mai korszerű párjaival is versenyképes. A képen: elsős magosligeti diák gyakorolja az alapműveleteket.

2003. január 15., szerda

Megöltek egy eladólányt! 

Hétfőn este fél nyolc után ismeretlen elkövető megölte a Nyíregyháza, Virág utcán lévő élelmiszerbolt alkalmazottját, egy 25 éves nőt. 

A rablógyilkos akkor csapott le gyanútlan áldozatára, amikor az egyedül tartózkodott a boltban. A véres helyszínt egy közelben lakó fedezte fel, de a kihívott mentők már nem tudtak segíteni a fiatal nőn. Az üzletből minimális pénzösszeg tűnt el, melynek összege pontosan nem állapítható meg, de körülbelül 25-30 ezer forintra tehető. 

A korábban keresett sötét gépkocsi tulajdonosa és a hölgy, aki fél nyolc után ment be vásárolni, kedden délután már jelentkezett a rendőrségen, őket tanúként hallgatják ki a nyomozók. A rendőrség kéri, hogy aki a Virág, a Kereszt vagy az Eötvös utca környékén járt január 13-án este fél nyolc körül és információval rendelkezik a bűncselekményről, hívja a rendőrséget. A főkapitányság vezetője félmillió forint jutalmat ajánl fel annak, aki érdemleges információval segíti a gyilkosság felderítését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában