Nyírerdő Zrt.

2023.02.08. 12:28

Sokat kell várni a tüzelőre

A Nyírerdő Zrt. is megrohamozták az igénylők a tavaly szeptemberben indult, a kormány által meghirdetett tűzifaprogramnak köszönhetően, melynek keretében az állami erdőgazdaságoknál 10 köbméter tűzifa igényelhető hatósági áron. A Nyíregyházi Erdészet már önerőből nem tudja kielégíteni az igényeket, ezért más erdészetektől és az ország fában gazdagabb területein levő erdőgazdaságoktól szállítanak faanyagot a térségbe, de az igénylőknek még így is várniuk kell – tudta meg a nyiregyháza.hu.

Tölgyfa Gábor, a NYÍRERDŐ Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese arra is kitért, hogy az erdőgazdaságnak a szociális tűzifa program igényeit is ki kell elégítenie, mely a kritikus gazdasági helyzet miatt kiemelt jelentőségű. A NYÍRERDŐ Zrt. évek óta országos szinten a legnagyobb mennyiségű tüzelőt szolgálja ki a programban. A 2022/23-as szezonban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel 32 500 köbméter szociális tűzifát szállítottak több mint 150 településre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában