Szablcs-Szatmár-Bereg

2023.02.16. 20:51

Új süvegdísz Darnón

Különleges nap volt a február 16-i keddi nap a Darnói Református Egyházközség életében, mivel Isten kegyelméből ezen az alkalmon helyezték el az új süvegdíszt a templom tornyán. 1933-ban készült az a csúcsdísz, amit rossz állapota miatt kénytelen volt a gyülekezet lecserélni.

Az alkalom kezdetén Nt. Szalay Kont, a Szatmári Református esperese, a 90. zsoltár szavaival köszöntötte a megjelent gyülekezetet, majd a helyi lelkész ismertette a felújítás menetét, miszerint egyházi és állami támogatásból újul meg a református templom külseje. Esperes úr áldáskívánását követően, az ő vezetésével a gyülekezet presbitériuma elhelyezett egy időkapszulát a süvegdísz gömbjébe, majd együtt felhúzták a Kondor Barna bádogos mester által készített új süvegdíszt, amely immáron méltó helyére került. A csúcsdísz felvonása közben a gyülekezet közösen énekelte a reformátusok egykori himnuszát, ősi hitvalló énekét, a 90. zsoltárt: "Tebenned bíztunk eleitől fogva..."


Az ünnepi alkalmat gazdagította még, hogy ezen a délelőttön koszorúzta meg a Honvédsuli és a Muzsai Ferenc menetszázad -Dankó László ezredes vezetésével- a templomban található emléktáblát, emlékezve a Don kanyarban hősi halált halt elődeinkre. Biró Miklós, Darnó Község polgármestere köszöntötte a megjelenteket és mondott ünnepi beszédet, majd az önkormányzat, a református egyház koszorúzása után, Tukacs József is koszorúzással tisztelgett a hősök előtt, aki családjával együtt, -különösen lánya Tukacs Katalin- adományából kerülhetett fel az új süvegdísz a templom tetejére. 

Címkék#darnó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában