szon.hu PODCAST

2023.03.31. 20:00

A minőséget részesíti előnyben

Podcast Lakatos Tiborral, a Vela Kft. tulajdonosával, a Volvo-szalon vezetőjével.

Fotó: Dodó Ferenc

A Kelet-Magyarország és a Szabolcs Online podcast-sorozatának aktuális vendége Lakatos Tibor, a Vela Kft. tulajdonosa, a Volvo-szalon vezetője, a pálinkafőzés mestere, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület elnöke, a Magyar Pékszövetség alelnöke.

Az első munkahelye a SZÁÉV volt, aztán az Épszer leányvállalatának gazdasági igazgatója, majd a Fényképész Kisszövetkezet kereskedelmi igazgatója lett. Harminckét éve, 1991-ben alapította meg a Vela Kft.-t, ahol az előzőleg beindított pékipari tevékenység kiegészült a lízingeléssel. Tíz esztendővel később a Volvo autómárka kizárólagos forgalmazója lett Nyíregyházán. Hobbija a pálinkafőzés, a festészet és a hajózás.

– Hozzászoktam az évek, évtizedek alatt a korai keléshez. Mindig a pékségben kezdek. A 32 éve alakult Vela Kft. mindössze három dolgozót foglalkoztatott, jelenleg mintegy ötvenen vagyunk. Azóta bővült a tevékenységi kör, a kezdeti 25 négyzetméter mostanra 500-ra nőtt. A Kelet Áruház épületében kezdtünk, 1994-ben vásároltam meg a Pazonyi úti ingatlant. A pékség termékkínálatának zömét a bolthálózatunkban árusítjuk. Mindegyik területnek van felelős vezetője, mindenki tudja a dolgát. Sokan vannak itt, akik a megalakulásunk óta kitartanak. Minden évben megünnepeljük a születésnapunkat a pékségnél, megbecsüljük a törzsgárdát.

Lakatos Tibor elmondta, hogyan kezdődött a pálinkafőző szenvedélye: – Én mindenben szeretem a minőséget. 2010-ben, amikor a törvénylehetővé tette, vettem egy Kiskunlacházán gyártott, egyoszlopos, száz literes, öttányéros, dupla falú berendezést. A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagja lettem. Büszke vagyok a nemzetközi és a magyar versenyeken elért díjaimra. A pálinkakészítést nem egyszerűen csak hobbinak tekintem, hiszen a jó gyümölcsből készült, kiváló minőségű párlat minden igazi pálinkakedvelő számára örömet szerez.

Lakatos Tibor a podcast során sok egyéb érdekességet érintett mindarról, ami hozzá kötődik. Az eddigi összes podcast meghallgatható a https://www.szon.hu/dosszie/szonhu-podcast internetes felületen.

LTL  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában